Олімпіада-2022: підсумки третього дня змагань для України

На зимових Олімпійських іграх в Пекіні завершився третій змагальний день. Подробиці в нашому огляді.  


Фігурне катання.

6 лютого на зимових Олімпійських іграх в Пекіні фігуристи продовжили командну першість. У жіночому одиночному катанні Україну представила 16-річна дебютантка Олімпійських ігор Анастасія Шаботова. Вона виконала коротку програму під знаменитий український «Щедрик», посіла 7-е місце і заробила 4 бали в командний залік. Завтра олімпійський командний турнір фігуристів завершиться довільними програми в парному катанні, танцях на льоду і жіночому одиночному катанні. 

Санний спорт.

Стартували змагання у санному спорті у двійках серед чоловіків. За підсумками двох тренувальних заїздів українці Ігор Стахів й Андрій Лисецький показали 12-й результат. Протягом кількох днів проведуть шість тренувальних заїздів, після чого у середу, 9 лютого, буде розіграно медалі.

У жіночих одномісних санях відбулися п’ятий та шостий тренувальні заїзди. Найкращий результат під час п’ятої спроби вдалося показати 18-річній спортсменці з Кременця Юліані Туніцькій – 19-е місце. У шостому заїзді вона опинилася на 22 позиції. Більш досвічена львів'янка Олена Стецьків у п’ятому та шостому тренувальних заїздах щоразу посіла 27-е місце. 7 лютого обидві спортсменки виступлять в перших двох основних заїздах. 

У чоловічих одномісних санях українці Антон Дукач та Андрій Мандзій боролися за потрапляння до 20-ки учасників фіналу. І лише 33 сотих секунд до цієї мети не вистачило Антону Дукачу! Після третього фінального заїзду він посів 22-ге місце, а Андрій Мандзій зупинився на 27-ій позиції. 

Слідкуйте за виступами українських атлетів на офіційному сайті зимових Олімпійських ігор: https://olympics.com/.../all-sports/noc-schedule-ukraine.htm

В Україні офіційним транслятором Олімпіади є Суспільне мовлення. Тож вболівайте за наших на сайті Суспільне Спортhttps://suspilne.media/sport/

Бажаємо успішних виступів нашим олімпійцям!


Фото:

Нашi партнери