Володін Володимир Миколайович

Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України з футболу, заступник голови Херсонської обласної асоціації футболу України  

Народився 15 грудня  1948 року у с. Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області.  
Освіта вища, у 1970 році  закінчив  Київський державний інститут фізичної культури за спеціальністю «Фізична культура і спорт» (тренер-викладач). 
Після закінчення Київського державного інституту фізичної культури працював тренером-викладачем сучасного  п’ятиборства, заступником голови обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».
На посадах в  державних органах влади галузі фізичної культури та спорту працює з 1984 року. Починав старшим інструктором учбово-спортивного відділу Комітету по фізичній культурі і спорту Херсонського облвиконкому, далі - начальник учбово-спортивного відділу Комітету з фізичної культури і спорту Херсонської облвиконкому, начальник учбово-спортивного відділу, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації. 
На своїх посадах курирував розвиток спорту вищих досягнень. За цей час херсонські спортсмени здобули 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзові олімпійські медалі. Дворазовою олімпійською чемпіонкою стала Тетяна Лисенко, чемпіонами ігор Валерій Гоборов, Сергій Бебешко, Юрій Нікітін, срібними призерами Павло Гурковський, Микола Комаров, Сергій Кірсанов, бронзові медалі здобули Олександр Марченко, Анастасія Бородіна, Марина Вергелюк та Ірина Гончарова.  
Була впроваджена обласна програма з будівництва футбольних майданчиків, введено урок футболу в загальноосвітніх навчальних закладах, набув розвитку жіночий футбол. 
Заслужений тренер України (1986). 
Після виходу на пенсію у 2007 році по інвалідності працює інструктором-методистом Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Херсонської міської ради, де передає свій досвід і знання молодим тренерам. 
За останні роки 3 вихованці ДЮСШ № 6 отримали почесні звання «Заслужений майстер спорту України». Єлизавета Мерешко здобула 4 золоті та 1 бронзову медаль на XV Паралімпійських іграх 2016 року   в змаганнях з плавання, Віталій Дубіна став чемпіоном Х Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту 2017 року в змаганнях з кікбоксингу, в Микола Просторов виборов срібну медаль в синхронних стрибках на батуті. 
Нагороджений почесною відзнакою Федерації футболу України «За заслуги» (2008). Суддя, делегат матчу або офіцер безпеки (1985-2019). Виконував обов’язки делегата матчу за Суперкубок України в 2013 році та був делегатом гри між збірними командами України і Молдови. 
У 2020 році присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» (Указ президента України від 21.08.2020 р. № 355/2020). 
Член координаційної ради з питань розвитку фізичної культури і спорту області.  
Одружений. Має двох дорослих синів.


 

 

Оновлено: 9 лютого 2022


Фото:

Нашi партнери