Олександр Самойленко: «Підтримка спорту завжди в пріоритеті обласної ради»

Важко переоцінити користь занять спортом для здоров’я людини. Тож, підтримка та сприяння розвитку усіх видів спорту в пріоритеті як Президента України Володимира Зеленського, зокрема завдяки програмі «Здорова Україна»,  «Велике будівництво», так і Херсонської обласної ради.


Аби поспілкуватись з тренерами та вихованцями КЗ «Херсонський фаховий спортивний коледж» Херсонської обласної ради до закладу завітав голова обласної ради Олександр Самойленко разом з депутатом обласної ради Віктором Деркачем, першим заступником голови ХОДА Андрієм Шибаєвим, начальником управління фізичної культури, молоді та спорту ХОДА Віталієм Вибранським,  начальницею управління освіти і науки ХОДА Тетяною Юшко.

Варто відзначити, що тренери коледжу виховують 516 спортсменів. Заклад розвиває ряд відділень з 16 видів спорту: веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гандбол, боротьба вільна, легка атлетика, бокс, важка атлетика, кульова стрільба, гімнастика спортивна, стрибки на батуті, теніс настільний, дзюдо, футзал, футбол, хокей з шайбою.

Олександр Самойленко наголосив, що спорт на Херсонщині важливо зберегти та розвивати, а це значить не лише вирішити питання щодо забезпечення сучасним спорядженням, фінансового заохочення тренерів та спортсменів, а й зробити капітальний ремонт та покращити стан енергоефективності будівлі, у якій тренують та виховують олімпійців.

«Сучасне спортивне спорядження - один з важливих критеріїв мотивації. Адже на міжнародних змаганнях спортсменам доводиться виборювати перемогу на спорядженні європейського стандарту, тоді як у коледжі, наприклад,  бруси – 1970-1980 року. Також сьогодні важливим для розвитку стрибків на батуті є заміна поролону у батутній ямі», – розповів заслужений майстер спорту України зі стрибків на батуті, медаліст Всесвітніх ігор та чемпіонатів Європи, учасник Олімпійських ігор Микола Просторов під час розмови з очільником облради. Він випускник фахового спортивного коледжу, який і сьогодні тренується у стінах навчального закладу.

«Обласна рада минулого року відновила та виплатила стипендії для медалістів Олімпійських ігор та їх тренерів. Тож, у планах на цей рік – продовжити або навіть збільшити фінансове заохочення!», – резюмував Олександр Самойленко.

Окрім того, наразі проєкт з реконструкції коледжу презентовано в Офісі Президента та розглядається його реалізація у рамках нової ініціативи Президента України Володимира Зеленського програми «Велике будівництво» – «18 спортивних інтернатів та 100 ДЮСШ».
Пресслужба Херсонської облради


Фото:

Нашi партнери