У Херсоні сиариував традиційний чемпіонат України з шашок серед молоді та юнаків

15 лютого 2022 року у Херсонській дитячо-юнацькій спортивній школі з шахів та шашок стартував чемпіонат України з шашок серед молоді та юнаків, який триватиме до 22 лютого цього року..

Наразі у чемпіонаті беруть участь 70 спортсменів з 12 областей України: Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Харківської, Вінницької, Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Київської.

 Вітали учасників турніру секретар міської ради Галина Лугова, заступник начальника управління молоді та спорту Микола Молодченко, віце-президент Національної федерації шашок України Костянтин Балтажи, які  побажали успіху у змаганнях, адже саме з маленьких перемог формується шлях до великих звершень.

 «На щастя, гра в шашки та шахи залишається однією з найпопулярніших видів спорту серед інтелектуальної молоді. Досягайте найвищих вершин, адже обраний вами вид спорту розвиває кмітливість, стратегічне мислення, яке навчить кожного з вас приймати в житті виважені рішення. Нехай переможе найсильніший!»,звернулася до учасників секретар міської ради Галина Лугова.

Змагання проходять у 3 вікових групах: юнаки та дівчата до 26 років (молодь), юнаки та дівчата до 16 років (кадети), юнаки та дівчата до 10 років (надії) та у 3 видах змагань: класична гра (15-20.02, контроль часу 40 хв+10 сек); швидка гра (21.02, контроль часу 8 хв+4 сек); блискавична гра (22.02, контроль часу 3 хв+ 2 сек).

Рівень допуску до змагань для молоді – не нижче І спортивного розряду, юнаків – не нижче ІІ спортивного розряду, юні надії – не нижче ІІІ спортивного розряду

Фото:

Нашi партнери