Олександр Абраменко здобув «срібло» на ХХIV зимовій Олімпіаді

16 лютого 2022 року  на ХХIV зимовій Олімпіаді у Пекіні 33-річний український фристайліст Олександр Абраменко здобув «срібло» в особистих змаганнях з лижної акробатики. 

Для Абраменка це п’яті Ігри і друга олімпійська нагорода. В Пхьончхані-2018 він став олімпійським чемпіоном у цій дисципліні і сьогодні підтвердив свій високий статус, подарувавши справжнє свято всім українським вболівальникам. 
Інший наш фристайліст Олександр Окіпнюк у першому фінальному раунді посів  9 місце. 
Зазначимо, Олександр Абраменко — єдиний спортсмен, який вигравав медалі для України на двох зимових Іграх поспіль.
Новоспечений віцечемпіон Олімпійських ігор в Пекіні-2022 з фристайлу Олександр Абраменко, який виборов срібну медаль у лижній акробатиці відзначив, що неймовірно щасливий саме в День Єднання України принести рідній країні олімпійську нагороду. 
«Дуже щасливий. Особливо приємно вибороти для України, для співвітчизників в День Єднання олімпійську медаль! Ця нагорода для нашої країни! Змагання в Пекіні були дуже важкими. Дуже холодно, ситуація з COVID-2019. Однак дуже радий, що виконав такий складний стрибок. Україно, дякую за підтримку! Ця медаль для всієї нашої країни та кожного українця!», - сказав Олександр. 
Він також відповів на питання щодо «існуючого» міфу про прапороносців збірної. «Як ви знаєте, існує багато міфів щодо того, що це погана прикмета. Однак дивиться самі – я виборов медаль. Тож, нести прапор рідної держави – це велика честь та гордість! Й тепер можу сказати, що фартова», - додав він.


Фото:

Нашi партнери