Новокаховські метальники здобули золоті нагороди на зимовому чемпіонаті України

20 лютого 2022 року у Мукачеві завершився зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, в яких Херсонщину у складі збірної області  представляла команда легкоатлетів ДЮСШ Новокаховської міської ради.

Чемпіонат є відбором на командний Кубок Європи з легкоатлетичних метань. Він тривав три дні та визначив кращих спортсменів у метанні диска, молота, ядра і списа. Змагання з метання диска та молота проходили на стадіоні «Харчовик». У зв’язку з запровадженням «червоної зони» змагання відбувалися без глядачів.


Вихованці новокаховської школи метальників в черговий раз підтвердили свою високу майстерність. Виступаючи в різних вікових категоріях, здобули 4 найвищі  нагороди чемпіонату у своїх вікових категоріях.

.Так, у метанні молота перші місця посіли:

- Овчинкіна Наталія (дівчата молодші, U16) з  результатом  52 м 74 см (снаряд 3 кг);

Піскунова Лада (дівчата старші, U18) з результатом  62 м 98 см (снаряд 3 кг);

Глухота Михайло (юнаки старші U18) з  результатом 67 м 80 см (снаряд 5 кг);

Федоров Данило (старша група: серед молоді U23)  з особистим рекордом 72 м 52 см (снаряд 7.260 кг) перевершив результат переможця серед дорослих (71.60 м). Данило  завоював право виступити на Кубку Європи з метань,  який пройде в березні 2022 року в Португалії (м. Лієра).

Піскунова Лада и Михайло Глухота виконали нормативи для участі у чемпіонаті Європи серед юнаків, який відбудеться в липні в Єрусалимі. Овчинкіна Наталія і Михайло Глухота вперше виконали нормативи кандидатів у майстри спорту України.

Серед сильніших жінок майстер спорту  України Юлія Кисельова завоювала 4 місце з результатом 62 м 32 см (снаряд 4 кг).

 Коваленко Наталія серед молоді U23 завоювала 5 місце з результатом 44 м 67 см .

Нагороджувала новокаховських спортсменів головний тренер збірної України з метань Ірина Новожилова.

 Підготували спортсменів  до змагань  тренери Владислав,  Едуард та Іринв Піскунови !

 


Фото:

Нашi партнери