Здоров’я дітей - актуальна проблема сьогодення

Управління громадських зв'язків Херсонської міської ради

Для кожного освітнього закладу міста гаслом є: «Здорова дитина – успішний учень – щаслива родина – багата країна». Про це розповів начальник міського управління освіти Юрій Ніконов.

Із 147 закладів, підпорядкованих управлінню освіти, функціонують 74 дошкільних, 62 загальноосвітні та 11 позашкільних навчальних закладів, з яких 4 - спортивного профілю (дитячо-юнацька спортивна школа № 3, 6, дитячо-юнацький спортивний клуб фізичної підготовки № 4, 5).
245 педагогів, серед яких: 140 вчителів фізичної культури, 4 інструктори, 101 тренер - працюють над збереженням здоров’я та вдосконаленням фізичної підготовки 37 тис. 977 дітей дошкільного та шкільного віку.

У тренерсько-викладацькому складі 37% фахівців високої кваліфікації, серед них: вчителі вищої категорії, вчителі-методисти, 17 майстрів спорту України, 4 майстри спорту міжнародного класу, 6 заслужених тренерів України (6), заслужений працівник фізичної культури і спорту та почесний працівник фізичної культури і спорту України.

Для занять фізичною культурою та спортом у навчальних закладах міста створені відповідні умови.

Так, на сьогодні у школах для занять фізичною культурою використовується 83 спортивні зали, 26 дитячих тренажерних та ігрових майданчиків, 15 футбольних полів, 65 – інших спортивних майданчиків, 3 міні футбольних поля з синтетичним покриттям та 2 міні футбольних поля з натуральним покриттям.

У 32-х дошкільних навчальних закладах міста для занять фізичною культурою облаштовано спортивні зали;  30 закладів використовують для цього музичні зали; у 12 – заняття проводяться у групових приміщеннях.

Під час проведення в квітні 2012 року Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» було відремонтовано 82 спортивних майданчика за участі 12 тис. 524 осіб.

У 2010 році встановлено І чергу сонячних колекторів для підігріву гарячої води в душових басейну дитячо-юнацької спортивної школи № 6 та дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки № 5.

У 2012 році встановлено ІІ чергу сонячних колекторів для підігріву гарячої води в басейні дитячо-юнацької спортивної школи № 6. Тепер  732 вихованця закладу мають можливість займатися плаванням протягом у всього навчального року.

У дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки № 5 здійснено капітальний ремонт опалювальної системи та даху, а також побудовано автономну котельню, чим покращено умови для занять спортом 913 вихованців закладу.


Фото:

Нашi партнери