В Києві відбулась Генеральна Асамблея НОК України

16 листопада в Клубі Кабінету Міністрів України відбулась ХХVІІ Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України.

Участь у роботі Генеральної асамблеї взяли Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, президент Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) Чінг Куо Ву, близько 200 делегатів, серед яких керівники національних олімпійських федерацій, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, олімпійці та їх тренери, представники державних і громадських установ, спонсори і партнери олімпійського руху, представники ЗМІ.

Учасники Асамблеї прозвітували про виконану роботу за 2012 рік, підбили підсумки ХХХ літніх Олімпійських Ігор в Лондоні та І юнацьких зимових Олімпійських ігор в Інсбруку. Також під час роботи Асамблеї було затверджено план заходів на 2013 рік, обговорено підготовку до XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі та подальший розвиток олімпійського руху в Україні.

Виступаючи на ХХVІІ Генеральній асамблеї НОК, Голова Служби Равіль Сафіуллін зазначив, що незважаючи на чисельні проблеми в спорті, можна дивитись з оптимізмом в майбутнє, яке базується на повному розумінні спортивних проблем з боку Президента України Віктора Януковича, Уряду країни та особисто Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

"Ми знаходимо, і, сподіваюся, будемо знаходити повне розуміння та підтримку з боку Верховної Ради України. Це не порожні слова. Нагадаю, що протягом лише 2012 року, вищі посадові особи провели кілька зустрічей із спортсменами, тренерами, керівниками фізичної культури і спорту. Думаю, що всі ви пам'ятаєте виступ Президента країни на III Спортивному конгресі України, де він належним чином оцінив участь наших спортсменів на Олімпійських іграх у Лондоні і стан спортивної роботи в країні в цілому. Але найбільш очікуваними стали заяви Президента України Віктора Януковича щодо створення окремого центрального органу виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту та підготовки окремого Закону України "Про розвиток меценатства в спорті". У вересні-жовтні двічі заслуховувалось наше питання на засіданнях Кабінету Міністрів України з персональним моїм звітом за два роки роботи і про стан роботи в дитячо-юнацьких спортивних школах країни. За результатами цих звітів прийняті дуже серйозні рішення, які ляжуть в основу нашої діяльності на найближчу і віддалену перспективу," – наголосив Равіль Сафіуллін.

Після виступу Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін спільно з президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою, членом МОК Валерієм Борзовим та президентом Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA), членом виконкому МОК Чінг Куо Ву вручили чемпіонам і призерам ХХХ літньої Олімпіади в Лондоні іменні значки та дипломи МОК.


Фото:

Нашi партнери