Україна ввійшла до числа десяти країн-учасниць Athletics Unlimited Games

12-14 серпня  2022 року Польща, за програмою Erasmus+Sport, приймає спортивно-інтеграційний захід Athletics Unlimited Games. Для участі в ньому в Кракові зібралися близько 800 атлетів і атлеток з десяти країн, серед яких і Україна.

Крім українців участь у заході беруть представники Австрії, Болгарії, Чехії, Хорватії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії та Словаччини.

До програми змагань увійшли дисципліни за програмою «Дитяча легка атлетика»/Kids Athletics. Також у її рамках відбулася найдовша естафета в історії, як зазначають організатори, – 80х200 м. А надихають юних атлетів не лише на високі результати зараз, а й на успішне продовження кар’єри в майбутньому спеціальні гості, серед яких багаторазова олімпійська чемпіонка українка Ольга Бризгіна.

Крім змагань атлети також беруть участь у семінарах на тему екології, які організували Міністерство клімату, екології і здорового харчування за підтримки партнера Nestle Polska S.A. Ця тема щодня стає все актуальнішою, а про її важливість в рамках заходу свідчить, зокрема, й участь у його відкритті заступника міністра клімату й екології Едварда Шярка.

Попіклувалися організатори й про вільний час юних атлетів. Так, зокрема, 14 серпня на них чекають екскурсії в Соляну Шахту у Величці та по Старому місті в Кракові.

Головну ж мету заходу організатори вбачають у приверненні додаткової уваги до зниження фізичної активності дітей і підлітків, поганого харчування, змін клімату, наслідками чого є проблеми зі здоров’ям навіть у дітей.

 

Submit
Фото:

Нашi партнери