Результати виступу збірної України на чемпіонаті Європи з веслування академічного

З 11 по 21 серпня 2022 року у Мюнхені (Німеччина)  відбулися змагання чемпіонату Європи з літніх видів спорту -   мультиспортивний форум, який включав в себе легку атлетику, спортивну гімнастику, академічне веслування, веслування на байдарках і каное, скелелазіння, велоспорт, настільний теніс, триатлон, пляжний волейбол. 
14 серпня завершились змагання з веслування академічного у рамках чемпіонату Європи.. Ось підсумкові результати збірної України.
Відкрита категорія
Четвірка парна, жінки (Дарина Верхогляд, Наталія Довгодько, Катерина Дудченко, Євгенія Довгодько). Підсумкове – 3 місце.

Четвірка розпашна без стернового, чоловіки (Максим Боклаженко, Микола Мазур, Сергій Гринь Олексій Селіванов). Підсумкове – 6 місце.  У фіналі А наші українці посіли 6 місце з часом – 6.28.38. Лише у 2009 та 2019 роках українські екіпажі у цьому класі посіли кращі місця (4 місце). А у 2008 році – також 6 місце. 

Двійка парна, легка вага, чоловіки (Ігор Хмара, Станіслав Ковальов). Підсумкове – 6 місце. Українці повторили кращий виступ для українських чоловічих двійок парних легкої ваги. Але! Саме Станіслав та Ігор вже в п'яте зупиняются на цьому 6 місце. До цього вони були шостими на чемпіонатах Європи у 2012, 2018, 2020 та 2021 роках. 

Двійка парна, жінки (Анастасія Коженкова, Діана Серебрянська). Підсумкове – 8 місце. 

Четвірка парна, чоловіки (Микола Калашник, Павло Юрченко, Олександр Надтока, Іван Довгодько). Підсумкове – 9 місце. 

Паралімпійська збірна.
PR2 Mix2X (Світлана Богуславська, Ярослав Коюда). Підсумкове – 1 місце.
PR1 M1X (Роман Полянський). Підсумкове – 2 місце.
PR1 W1X (Анна Шеремет). Підсумкове – 3 місце.


Фото:

Нашi партнери