Вісім медалей та п'ять ліцензій на Європейські ігри-2023. Підсумки виступу збірної України з кульової стрільби на чемпіонаті Європи

Континентальна першість з кульової стрільби (25/50 м) проходила з 5 по 18 вересня у польському Вроцлаві. 
З однією золотою, трьома срібними та чотирма бронзовими медалями збірна України посіла сьоме місце у медальному заліку чемпіонату Європи. 

Одразу дві нагороди здобули наші спортсмени у змаганнях змішаних команд у швидкісній стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 м. Анастасія Німець та Володимир Пастернак стали чемпіонами Європи. Третє місце у цьому виді програми посіли Юлія та Павло Коростильови.  
В активі Павла Коростильова ще дві особисті нагороди: бронзова – у вправі МП-8 та срібна – у стрільбі зі стандартного малокаліберного пістолета на дистанції 25 м, що проходила у форматі відкритих змагань за участю як чоловіків, так і жінок.   
На другу сходинку п'єдесталу пошани у Вроцлаві зійшла за підсумками стрільби з малокаліберного пістолета, дистанція 25 м українська жіноча команда у складі олімпійської чемпіонки Олени Костевич, Оксани Ковальчук та Анастасії Німець, яка стала дворазовою медалісткою чемпіонату Європи. 

Єдину нагороду у стрільбі з гвинтівки, а саме з малокаліберної з трьох положень на 50 м, Україні у Польщі принесла Дар'я Тихова (Херсон)

Ще дві медалі в активі наших юніорок, які відзначилися у стрільбі з малокаліберного пістолета, дистанція 25 м. Вілєна Бевз здобула особисту бронзу і зійшла на другу сходинку п’єдесталу разом з подругами по команді Надією Шамановою та Юлією Діденко.

У Вроцлаві були розіграні перші ліцензії на Європейські ігри, що відбудуться 21 червня – 2 липня 2023 року у Кракові та Малопольському воєводстві (Польща). Путівки туди для України здобули Сергій Куліш, Дар'я Тихова (малокаліберна гвинтівка з трьох положень,  50 м), Павло Коростильов, Максим Городинець (швидкісний малокаліберний пістолет, 25 м), Олена Костевич (малокаліберний пістолет, 25 м).

Підготовка до чемпіонату Європи та виступ на ньому нашої збірної стали можливими завдяки допомозі «Фонду солідарності» МОК.  


Фото:

Нашi партнери