Станіслав Ковальов та Ігор Хмара вибороли бронзу чемпіонату світу з академічного веслування у Рачіце (Чехія).

З 18 по 25 вересня 2022 року у Рачіце (Чехія) пройшов чемпіонат світу. Україну, на цих змаганнях, представляли  6 екіпажів у відкритої категорії та 6 екіпажів з паралімпійської збірної. 
Результати виступу українських спортсменів 
ВІДКРИТА КАТЕГОРІЯ. 
Двійка парна, жінки (Анастасія Коженкова, Діана Серебрянська). Впевнена перемога наших дівчат у фіналі В з часом – 6.57.46. Підсумкове 7-е  місце. 
Вісімка, чоловіки (Олександр Сидорук, Юрій Іванов, Андрій Качанов, Іван Футрик, Артем Верестюк, Олег Кравченко, Артем Деркач, Дмитро Гула, стерновий – Олександр Коновалюк (78)).
У фіналі В українська вісімка посіла 5 місце з часом – 5.50.09. Підсумкове 11-е місце. 
Двійка парна, легка вага, чоловіки (Станіслав Ковальов, Ігор Хмара). Дуже напружений фінал закінчився для українців БРОНЗОВОЮ медаллю. У підсумку 3 місце з часом – 6.19.53. . Це другий фінал для української легкої ваги на чемпіонатах світу за її незалежну історію. І друга медаль. Першу бронзову медаль виборов одиночник Олександр Сердюк у 2004 році. Але це перша медаль у олімпійському класі човнів.
Четвірка парна, жінки (Дарина Верхогляд, Наталія Довгодько,  атерина Дудченко, Євгенія Довгодько). У  дівчатк був шанс на медалі. На половині дистанції українки йшли на третьому місці, програючи дівчатам з Китаю та Великобританії. Але дуже активно почали працювати спортсменки з Нідерландів. Так активно, що обійшли українок і веслувальниць з Великобританії. А на фініші були дуже близько до китаянок. У підсумку - 4 місце з часом 6.24.05.
Четвірка розпашна без стернового, чоловіки (Максим Боклаженко, Микола Мазур, Сергій Гринь, Олексій Селіванов). У головному фіналі українці боролися до останнього. Але на фініші були шанси, навіть, на четверте місце. Так, у підсумку 6 місце з часом – 5.58.89.
Четвірка парна, чоловіки (Микола Калашник, Павло Юрченко, Олександр Надтока, Іван Довгодько).У фіналі В українськи хлопці впевнено пройшли всю дистанцію від першого до останнього метру. Перемога з часом – 5.47.85 і підсумкове 7 місце. 
ПАРАЛІМПІЙСЬКА ЗБІРНА. 
PR1 M1X (Роман Полянський). Головним суперником у фіналі для Романа був чемпіон Європи цього року – італієць Джакомо Періні. Італієць три чверті дистанції перебував на першої сходинці. Але, на останніх 500 метрах Роман зробив таке прискорення, що Джакомо не зміг його підхопити. У підсумку на фініші перемога Романа з часом – 9.03.74 і титул чемпіона світу!
PR1 W1X (Анна Шеремет). В головному фіналі Анна посіла 3 місце з часом – 10.17.45. Вітаємо Анну з бронзовою нагородою!
PR2 Mix2X (Світлана Богуславська, Ярослав Коюда). Підсумкове 1 місце.  
PR3 Mix2X (Дар’я Котик, Станіслав Самолюк). Підсумкове 3 місце. 
PR2 W1X (Анна Айсанова). Підсумкове 3 місце. 
PR3 M2- (Андрій Сивих, Дмитро Херез). Підсумкове 3 місце.


Фото:

Нашi партнери