Гандбольні пристрасті. Збірна Угорщина вперше виграла Кубок Турчина. Україна готується до чемпіонату Європи

Збірна Угорщини з гандболу стала переможцем ХV міжнародного турніру пам'яті видатного українського тренера Ігоря Турчина, що завершився у Києві. У фіналі угорки перемогли команду Голландії - 29:22 (17:10), повідомляє прес-служба Федерації України.

"Збірна Угорщини в цьому поєдинку мала постійну перевагу в сім - вісім м'ячів. Цей гандикап, у принципі, і дозволив команді Угорщини довести гру до логічного кінця і вперше завоювати Кубок Турчина", - зазначається у повідомленні.

Українкам не вдалося повторити минулорічний переможний результат на турнірі пам'яті видатного тренера - цього разу вони лише четверті. Збірна України у матчі за третє місце поступилася команді Росії - 18:23 (11:8). У матчі за п'яте місце Чехія перемогла Македонію - 32:22 (21:12). У складі національної збірної України висступали  3 представниці  херсонського гандбольного клубу "Дніпрянка" -  Вікторія Борщенко, Ольна Ніколаєнко та Анастасія Підпалова (Бородіна).

А 4 грудня у Сербії розпочнеться фінальна частина Х чемпіонату Європи з гандболу серед жінок. На турнір поїде збірна України  -  українські  гандболістки брали участь у всіх континентальних першостях, у  2000 році  здобули срібні нагороди.

Довідка. У фінальній частині чемпіонату Європи візьмуть участь 16 команд. Їх розподілили на чотири групи. Україна в першому раунді зіграє проти Чехії — 4 грудня, Сербії — 6 грудня та Норвегії — 8 грудня. Три найкращі команди потраплять до другого етапу. Його сформують із двох груп по шість команд у кожній. По дві найкращі потрапляють до півфіналу. Зіграти в 1/2 — мета і, вочевидь, максимальний результат, на який може розраховувати збірна України. Головний фаворит змагань — Норвегія. Претенденти на нагороди — Угорщина, Румунія, Франція та Швеція. Сильні команди у Росії та Данії.

Джерело: http://gazeta.ua/articles/sports-newspaper/_leonid-ratner-spodivaetsya-na-zahist-ta-vorotariv/469733">Gazeta.ua>


Фото:

Нашi партнери