Тхеквондо включено до програми Європейських ігор

Під час останньої сесії Генеральної Асамблеї, що відбулася в Римі, Європейський олімпійський комітет (EOК) вирішив створити Європейські ігри. Вони будуть проводитися раз на чотири роки, де тхеквондо стане одним з основних видів спорту. Рішення EOК було прийняте на підставі результатів голосування (38 голосів - за, 8 голосів - проти і 3 - утрималися).

Перші Європейські ігри відбудуться в Баку (Азербайджан) у 2015 році, які завжди будуть проводитися в рік, що передує Олімпійським іграм. Очікується, що у перших стартах візьмуть участь близько 7000 спортсменів.

У найближчі чотири роки захід включатиме 15 з 28 літніх олімпійських видів спорту та два неолімпійські. В календарі Баку 2015 року вже затверджені стрільба з лука, бадмінтон, бокс, веслування на каное, фехтування, гандбол, дзюдо, регбі, стрільба, тхеквондо, настільний теніс, тріатлон і волейбол. Однак залишаються деякі сумніви з приводу включення двох основних видів спорту - легкої атлетики та плавання, континентальні змагання з яких вже проводяться.

Джерело http://dsmsu.gov.ua/index/ua


Фото:

Нашi партнери