Скадовськ. Перемоги спортсменів Скадовської філії Херсонського вищого училища фізичної культури на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді до 23 років в Ізраїлі

З 29 листопада по 9 грудня в м. Эйлат (Ізраїль) проходив чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів і молоді до 23 років. У складі  збірної  України виступали  8 представників  Скадовської філії ХВУФК, які вибороли  дев'ять медалей чемпіонату.

У найлегшій категорії (до48 кг) виступала учениця 11 класу, майстер спорту України Надія Єфімчук. У ривку вона показала результат 66 кг, що є  рекордом України, штовхнула штангу вагою 83 кг, що є  теж рекордом України. У сумі двоборства Надія посіла четверте місце, установивши третій рекорд України. Це дуже перспективна спортсменка. Їй усього 17 років, а виступала серед юніорів до 20 років.

У вагової категорії до 63 кг виступала студентка другого курсу, майстер спорту міжнародного класу Наді Чібісова. Вона в ривку показала результат 92 кг, у поштовху-120 кг, у сумі двоборства-212 кг і завоювала три бронзові медалі.

Уперше в чемпіонаті такого високого рівня брала участь майстер спорту України Світлана Гурінова. Вирвав штангу вагою 95 кг, штовхнувши вагою 105 кг, Світлана набрала в сумі двоборства 205 кг і посіла четверте місце у вагової категорії до 75 кг.

Майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка України 2012 року  Ганна Козенко у  вагової категорії до 75 кг  завоювала три срібні медалі: ривок -  105 кг, поштовх - 135 кг і сума - 240 кг.

У вагової категорії +75 кг Ганна  Пустоварова завоювала бронзову медаль у ривку (97 кг). Штовхнула штангу вагою 122 кг і набравши в сумі двоборства 219 кг посіла четверте місце.

Юнаки також  показали непогані  результати. Уперше в міжнародному чемпіонаті такого рівня брав участь випускник Скадовської філії,  майстер спорту України Олексій Пономаренко, який вирвав штангу вагою 165 кг, штовхнув - 203 кг. Набравши в сумі двоборства 368 кг, він завоював бронзову медаль у сумі. Всі ці спортсмени тренуються у  заслужених тренерів України  Павла і Галини Пастухів.

Олександр Ткаченко (тренер – заслужений тренер України Ю.Кучинов) виступав серед молоді до 23 років у вагової категорії до 105 кг, посів п'яте місце.
Едуард  Савченко вирвав штангу вагою 146 кг (вагова я категорія 77 кг) завоював срібну медаль.

Для довідки. В основний склад збірної  України з  важкої атлетики і входять:  майстри спорту міжнародного класу Ганна Козенко і Надія Чібісова, майстри спорту України – Надія Єфімчук, Олексій Пономаренко, Едуард Савченко і Олександр Ткаченко.
Кандидати до складу збірної України: майстри спорту України – Ганна Пустоварова, Світлана Гурінова і Антоніна Южаніна.
У резерві збірної України  - майстер спорту України Євген Малов.

Джерело http://skadowsk.kherson.ua/news_city.php


Фото:

Нашi партнери