У Херсоні школярі змагалися у стрільбі з малокаліберної зброї за Кубок УМВС

Вперше в Херсоні під егідою Управління МВС області  у стрілковому тирі Херсонського вищого училища фізичної культури відбулися змагання зі стрільби з малокаліберної зброї серед учнів херсонських шкіл. Натхненником та ініціатором відродження цих популярних у часи СРСР змагань виступив шеф-редактор обласної газети “Гривна” Валерій Боянжу, а начальник Управління МВС області Валерій Літвін підтримав ініціативу та допоміг в організації змагань.

У влучності та спортивній холоднокровності змагалися по двоє учасників (хлопець і дівчина) від кожної школи м.Херсона. Всього ж за призи і Кубок УМВС та можливість поцілити у “десятку” вели боротьбу близько 100 старшокласників. Учні зізнались, що представляти свою школу на таких змаганнях – велика честь для кожного з них. Під час змагань особлива увага була приділена техніці безпеки, за її виконанням стежили працівники Управління МВС області. Поруч з тими школярами, хто вперше тримав у руках гвинтівки, були досвідчені фахівці з відділу професійної підготовки УМВС. Юнаки і дівчата помітно хвилювались, комусь це зашкодило, а дехто з гордістю демонстрував навички стрілецької майстерності і показав чудові результати. Бажання перемогти не покидало нікого з учасників. Суддівська група уважно стежила за кожним учнем.

Як з’ясувалося під час змагань, зброєю краще володіють все ж таки хлопці. Серед них першим став Дмитро Корецький зі школи №20, на другому місці Ілля Полтарацький зі школи №52, третє зайняв Назар Шкоденко зі школи №15. Але дівчата теж не відставали. Перше місце посіла Оксана Ніколаєва з гімназії №3, другою стала Олександра Іщенко зі школи №6, третє місце зайняла Вікторія Ілляшенко зі школи “Дюк Мир”. За загальними результатами найвлучнішими та найбільше балів набрали учні школи №55, другими стали представники школи №24, а почесне третє місце зайняла школа №52.

Церемонію нагородження провів особисто начальник УМВС Валерій Літвін. Переможці отримали кубки, медалі та цінні подарунки від УМВС та газети “Гривна”, а всім учасникам вручили грамоти.

Після закінчення церемонії нагородження начальник УМВС підготував сюрприз для дітей: вони подивилися виставку озброєння органів внутрішніх справ, працівники спецпідрозділу “Беркут” показали учням прийоми рукопашного бою. Щире захоплення в учнів викликала демонстрація бронежилетів, захисних шоломів та розповідь про їх призначення. Школярі під керівництвом “беркутівців” змогли відчути себе у ролі міліціонерів, примірявши спецамуніцію.

 Начальник Управління зазначив, що мета заходу – пропаганда здорового способу життя, профілактика правопорушень у дитячому середовищі, залучення юнаків і дівчат до регулярних занять спортом, досягнута. Адже після змагань багато дітей виявили бажання професійно займатися стрілецьким спортом та захотіли пов’язати своє життя зі службою в органах внутрішніх справ.

СЗГ УМВС  http://umvs-kherson.gov.ua/?p=6193


Фото:

Нашi партнери