Вітаємо найстарішого ветерана «Спартака»!

23 лютого 2013 року херсонські спартаківці прийшли привітати з 95-річним ювілеєм Склярова Олексія Сергійовича - старійшину фізкультурно-спортивного руху на Херсонщині, який вклав багато зусиль у відновлення та становлення діяльності Товариства у післявоєнні роки.

Скляров Олексій Сергійович розпочав працювати у Херсонській обласній рада добровільного спортивного товариства «Спартак» з 10 жовтня 1961 року на посаді інструктора-методиста. А вже у квітні  1963 року очолив цю організацію. В подальшому Олексій Сергійович плідно працював на посаді інструктора з організаційно-масової роботи Херсонського Союзу Спортивних товариств, інструктором по спорту Херсонської обласної ради добровільного спортивного товариства «Колос», з березня 1974 по червень 1980 року – інструктором обласної ради ДСТ «Спартак».

За весь час робота О. Склярова  була направлена на розвиток спортивної бази Товариства, утворення та забезпечення діяльності спортивних секцій, підготовку спортсменів високого класу, організацію фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи у колективах фізкультури. У цей час проводиться реконструкція Херсонського міського стадіону «Спартак», при активній підтримці тренерів А.Баранова та С.Душеіна на стадіоні будуються зал боксу і зал важкої атлетики. Виділяється земельна ділянка і розпочинається будівництво водно-спортивної бази «Спартак». Плідно працюють спортивні секції боксу, веслування на байдарках і каное, сучасного п’ятиборства, кульової стрільби легкої та важкої атлетики. В цих секціях було підготовлено ряд спортсменів високого класу, переможців і призерів як всеукраїнських так і всесоюзних та міжнародних змагань. Серед них майстри спорту СРСР В.Володін (сучасне п’ятиборство), П.Семенов, Л. Діденко-Сінічкіна (веслування на байдарках і каное), В.Цеханевич (бокс).

Успіхам в роботі на спортивній ниві сприяла загатованість труднощами, які Олексій Сергійович пройшов у горнилі Великої Вітчизняної війни. Це підтверджують ордени та медалі, які його прикрашають. За проявлені мужність та героїзм О.  Скляров нагороджений двома орденами Вітчизняної війни ІІ ступеня, 2 орденами Червоної Зірки, орденом Богдана Хмельницького, двома медалями "За бойові заслуги", медалями "За оборону Москви", "За перемогу над Германією", "За взяття Будапешта".


Фото:

Нашi партнери