Олімпійський центр в Цюрупинську буде коштувати 170 мільйонів гривень

Обсяг фінансування будівництва Цюрупинського олімпійського центру складе близько 170 мільйонів гривень. Про це повідомив керівник структурного підрозділу державного підприємства «Спортивні господарські споруди» Тарас Глущук.
За його словами, частина цих коштів вже виділена на створення ескізної та проектної документації. До кінця року ці роботи будуть закінчені, також буде закінчено оформлення земельної ділянки та проведена підготовка до будівництва. Фінансування всього проекту буде забезпечено державним бюджетом України.

Безпосередньо будівельні роботи будуть розпочаті в наступному році і триватимуть протягом двох років. За планом, центр почне роботу в 2016 році.
 
«Будівництво такого центру - це не можливість, а необхідність. На останніх Олімпійських іграх збірна України виступила більш ніж гідно, але професійної тренувальної бази для занять і влітку і взимку не було. Президент України ініціював створення такого об'єкту. Ми довго вибирали місце для такого центру. Розглядали і Крим і Миколаїв. Зупинилися на Херсоні. На будівництво цього центру зосереджені фінансові, організаційні зусилля як всеукраїнської так і місцевої влади. На сьогодні, запланований обсяг фінансування - 170 мільйонів гривень», - сказав Тарас Глущук.

В даний момент, йде процес оформлення документації земельної ділянки під Олімпійський центр, він розташований на острові в районі Цюрупинської набережної, на річці Конка. Площа ділянки - 25 гектар.

Нагадаємо, зараз ведеться робота з адаптації проекту під світові стандарти. Для цього в області працює фахівець з Нідерландів - Mr. Abel Pieter de Vries, експерт в області будівництва спортивних водних споруд Нідерландської спеціалізованої організації PUM.

Прес-служба Херсонської облдержадміністрації


Фото:

Нашi партнери