У Цюрупинську сконцентрують передові системи тренування олімпійців

Новини районів > Цюрупинський район
Олімпійський центр водних видів спорту в Цюрупинську буде наповнений найсучаснішими елементами організації тренувань, відновлення здоров'я та проживання спортсменів. Про це заявив начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації, головний архітектор області Григорій Ходін.

«Плануємо використовувати сонячну енергію для підігріву води, енергію землі для охолодження комплексу. Хочемо наповнити центр безліччю унікальних екологічних та технічних систем. Тут ми використовували досвід Італії, Австрії та інших передових країн світу. Нами передбачено навіть спеціальні механізми переходу спортсменів в житлові приміщення після тренувань, щоб ніхто не застудився і без наслідків сприймали зміну температурного режиму. Загалом, тут будуть сконцентровані самі останні технічні розробки, як в області будівництва, так і в області технічного супроводу тренувань. Аналогів в Україні цього центру не буде точно. У світі, можливо, деякі можуть стати в порівняння», - сказав Григорій Ходін.

Проектні концептуальні рішення планування центру взяті з подібних спортивних баз Мюнхена (Німеччина), Лібурна (Франція), Мінгечаура (Азербаджан).
 
Комплекс буде складатися з головного плавального басейну, і басейну для веслярів, стадіону, готелю, сучасного медичного центру для відновлення спортсменів, дворівневого конференц-залу, паркової зони. Візуально, архітектурний ансамбль буде нагадувати чайку у польоті.

У центрі можна буде круглий рік проводити тренування з плавання, стрибків у воду, академічного веслування та веслування на байдарках і каное, бігу, велоспорту та іншим видам легкої атлетики. Одночасно тренуватися в центрі зможе до 500 спортсменів.


Фото:

Нашi партнери