Равіль Сафіуллін: Програма розвитку фізичної культури та спорту сприятиме оновленню спортивної інфраструктури

Загальнодержавна соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2013-2017 роки сприятиме оновленню спортивної інфраструктури в Україні. Про це заявив Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 13 березня 2013 року. Нагадаємо,  відповідний законопроект схвалено на засіданні Уряду 6 березня 2013 року.

«Ми повинні збудувати нові спортивні об’єкти та  реконструювати існуючі спортивні споруди в кількості і якості, що надасть змогу створити необхідні умови для ефективної підготовки спортсменів, залучення різних категорій громадян України до занять фізичною культурою і спортом та підвищити рівень забезпеченості населення спортивними залами, плавальними басейнами та спортивними майданчиками», – зазначив Равіль Сафіуллін.

Міністр молоді та спорту України повідомив, що програмою передбачено будівництво 50 плавальних басейнів, 2500 багатофункціональних спортивних майданчиків, зведення в кожній області універсального спортивного комплексу для систематичних занять населення фізичною культурою і спортом, облаштування в кожному місті велосипедних доріжок довжиною не менше 3 км та рекреаційних зон, парків відпочинку, спортивних баз для активного відпочинку населення.

За словами Равіля Сафіулліна, прийняття даного законопроекту дасть можливість залучити до змістовного дозвілля та відпочинку населення, насамперед молодь, зі щорічним збільшенням на 1-2 відсотки рівня охоплення населення руховою активністю в обсязі до 30 хвилин щодня; збільшити обсяги витрат на навчально-спортивну роботу в дитячо-юнацьких спортивних школах; щорічно зменшувати на 2% кількість дітей та молоді, віднесених за станом здоров'я до спеціальної медичної групи; покращити ефективність співробітництва з міжнародними спортивними організаціями; підтримувати рівень авторитету країни у світовому спортивному співтоваристві.

Прес-служба Міністерства молоді та спорту


Фото:

Нашi партнери