Місто Каховка вітає свою землячку Наталію Жукову з перемогою на чемпіонаті світу з шахів

Жіноча збірна України вперше виграла командний чемпіонат світу з шахів, що проходить в Астані (Казахстан). Збірна України достроково стала чемпіоном світу з шахів незалежно від результату матчу останнього туру головного свого конкурента - чемпіона останніх трьох років, збірної Китаю. Третіми стали росіянки. Українська команда лише у другому турі зіграла внічию з Румунією і до останнього ігрового дня підійшла лідером. Для оформлення чемпіонства вистачало зіграти внічию з командою Росії, якій нічиєї вистачало для завоювання бронзових нагород.
 
За українську команду виступали Катерина Лагно, чемпіонка світу 2012 року Ганна Ушеніна, Марія Музичук, Наталія Жукова та Інна Яновська-Гапоненко. У сьомому турі українки здолали команду Грузії (3:1), у восьмому - збірну США (2,5:1,2).
Наталія Жукова перемогла у своїй грі. Та й в цілому, в змаганнях продемонструвала відмінний результат: у восьми партіях віце-чемпіонка світу з бліцу набрала 6 очків (4 перемоги і 4 нічиї) та зайняла перше місце на четвертій дошці.

Міжнародний гросмейстер Наталія Жукова - колишня каховчанка, вихованка заслуженого тренера Валерія Войнаревича. Шахами почала займатися з п'яти років. Першим тренером був її батько Олександр. У десять років Наталія вже стала чемпіонкою СРСР серед шахісток віком до 12 років. 
 
Міська громада Каховки та фізкультурно-спортивна громадськість міста щиро вітає землячку Наталію Жукову з визначною спортивною перемогою на чемпіонаті світу.
 
Адже гучні спортивні успіхи є добрим прикладом для нашої молоді, яка тільки-но розпочинає свій шлях у великому спорті, вони сприяють затвердженню патріотичних почуттів у співгромадян та підвищенню авторитету України та міста у всеукраїнському та світовому спортивному товаристві.


Фото:

Нашi партнери