Чемпіонат області з футзалу 2012-2013 років серед команд дівчат 2000-2002 р.н.

16-17 березня 2013 року в місті Нова Каховка у  спортзалі «Будівельник» Новокаховської ДЮСШ міської ради відбулися змагання ІІ туру чемпіонату області з футзалу 2012-2013 років серед команд дівчат 2000-2002 років народження, у яких взяли участь 9 футзальних команд області цієї вікової групи (культивують жіночий футбол в 10 позашкільних навчальних закладах спортивного профілю):  команди «Колос-1» та «Колос-2» Каховської ДЮСШ районної ради, «Маяк-Освіта» Бериславської ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва, «Старт» Чаплинського ДЮКФП районної ради, «Спартак» Скадовської ДЮСШ,  «Золота нива-1», «Золота нива-2» та «Золота нива-3» Цюрупинської ДЮСШ районної ради, «Енергія» Новокаховської ДЮСШ міської ради.

Фінальні змагання відбулися завдяки фінансовій та організаційній підтримці управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації (начальник управління О.Кравець), Херсонської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України (голова В.Роль), Каховської районної ДЮСШ «Колос»  (директор О. Гурнаков), Херсонського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор С. Ротонос), Новокаховської ДЮСШ міської ради (директор П. Бойко), Каховської, Скадовської, Чаплинської, Цюрупинської райдержадміністрацій, Новокаховської міської ради.

У І турі, який відбувся у листопаді минулого року в с. Коробки Каховського району, усі команди зіграли по 4 матчі, а заключні 4 тури відбулися минулими вихідними (результати матчів, підсумкова таблиця  тут >>>).

Ці змагання були найцікавішими, найемоційнішими, та найпривабливішими з усіх дівочих змагань. І хоча дівчата ледь навчилися попадати по м’ячу, але так, як вони віддавалися боротьбі на майданчики у всіх без винятку матчах можуть позаздрити навіть тренери дорослих футбольних команд.

Виділялася команда «Золота нива-1», яка була беззаперечним лідером  протягом  усього турнірі, не подарувавши суперницям жодного очка і жодного шансу на успіх. Та й взагалі робота по розвитку жіночого футболу і футзалу в ДЮСШ та Цюрупинському районі поставлена на високому рівні.

Сподобалися фахівцям і команда «Маяк-Освіта» з Бериславського району, яка намагалася грати у правильний футзал, а не за принципом «бий і біжи». Ось тільки у їхньому складі не було гравця, рівній Анжелі Семиженко із «Золотої ниви-1»,  яка варта більшої половини будь-якої команди, хоча в командних видах спорту завжди перемагає команда.

У результаті проведених змагань переможницями чемпіонату області з футзалу 2012-2013 років серед команд дівчат 2000-2002 років народження стала команда «Золота нива-1» Цюрупинського району (директор ДЮСШ Анатолій Діденко, тренери Сергій Юдін і Сергій Зібніцький) у складі: Аліна Іващенко, Валерія Гузик, Анна Зоріна, Катерина Іванова, Юлія Батіч, Олена Крутієнко, Анжела Семиженко, Любов Джафарова, Юлія Лата.

Срібний призер – команда «Маяк-Освіта» Бериславської ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва (директор ДЮСШ Юрій Сорочинський, тренери Євген Авраменко та Ігор Пузенко), бронзовий – команда «Старт» Чаплинського ДЮКФП районної ради (директор ДЮКФП Володимир Бурейко, тренери Віктор Паролов та Михайло Герега). 

Переможцям і призерам були вручені пам'ятні призи (кубки), медалі та дипломи управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.


Фото:

Нашi партнери