Равіль Сафіуллін: "Національний план дій впровадження Програми економічних реформ у 2013 році – дієвий чинний розвитку молодіжної політики та спортивної інфраструктури"

21 березня у національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбувся брифінг за участю Міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліна. Виступаючи перед журналістами, Равіль Сафіуллін зазначив, що Загальнодержавна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, розроблена за рішенням Громадської гуманітарної ради, яку очолює Президент України В.Ф. Янукович, і має на увазі всі ті життєво важливі зміни у сфері фізичної культури і спорті, які можуть радикально поліпшити стан справ. Адже мова - не лише про будівництво нових об'єктів, розвитку ДЮСШ, насамперед йдеться про зміну ставлення до питання фізичного здоров'я як питання державного значення.

"Щорічно Україна втрачає 700 тисяч громадян, третина з яких - працездатного віку. Кожен десятий українець не доживає до 35 років, а кожен четвертий - до 60. За тривалістю життя нас випереджають не тільки країни ЄС, але і всі пострадянські країни. Кожного року 100 тисяч українців помирають від наслідків куріння, з них 10% - пасивні курці. Україна знаходиться серед країн-лідерів за кількістю споживаного алкоголю. Більше 500 тисяч наших співгромадян помирає від серцево-судинних захворювань. Жінки не виношують дітей, а кожен 100-й немовля гине, 90% школярів закінчують школу хворими".

Міністр молоді та спорту України повідомив, що програмою передбачено будівництво 50 плавальних басейнів, 2500 багатофункціональних спортивних майданчиків, зведення в кожній області універсального спортивного комплексу для систематичних занять населення фізичною культурою і спортом, облаштування в кожному місті велосипедних доріжок довжиною не менше 3 км та рекреаційних зон, парків відпочинку, спортивних баз для активного відпочинку населення.

За словами Равіля Сафіуллін, прийняття даного законопроекту дасть можливість залучити до змістовного дозвілля та відпочинку населення, насамперед молодь, зі щорічним збільшенням на 1-2 відсотки рівня охоплення населення руховою активністю в обсязі до 30 хвилин щодня; збільшити обсяги витрат на навчально-спортивну роботу в дитячо-юнацьких спортивних школах; щорічно зменшувати на 2% кількість дітей та молоді, віднесених за станом здоров'я до спеціальної медичної групи; покращити ефективність співробітництва з міжнародними спортивними організаціями; підтримувати рівень авторитету країни у світовому спортивному співтоваристві.

Державна служба молоді та спорту України 


Фото:

Нашi партнери