10-річний плавець – став перший факелоносцем Європейського Олімпійського фестивалю-2013

30 травня цього року Олімпійський вогонь XII літнього Європейського юнацького Олімпійського фестивалю (ЄЮОФ) запалає в Афінах під час вже традиційної церемонії.

Літаком вогонь буде доставлений у Нідерланди, де його зустріне голова Організаційного комітету ЄЮОФ-2013, триразовий Олімпійський чемпіон з плавання Пітер ван ден Хогенбанд. Після цього всі бажаючі зможуть побачити Олімпійський вогонь.
До столиці Фестивалю-2013 – Утрехта, один із символів олімпізму прибуде 11 липня, щоб вже 14 липня спалахнути під час урочистої церемонії відкриття змагань.

За 100 днів до початку ЄЮОФ було оголошено ім'я першого факелоносця. Ним став 10-річний Ренс ван Беек. Хлопець проживає у Елсті і з 7 років займається плаванням та вже має перші успіхи у своїй категорії.

Дізнавшись про конкурс на отримання права пронести олімпійський факел, юний спортсмен не вагаючись взяв у ньому участь. Також Ренса ван Беека можна бути побачити і у ролі волонтера в басейні під час змагань з плавання.

Мрією хлопчика є участь в Олімпійських іграх, а тому зустріч зі своїм кумиром – Пітером ван ден Хогенбандом стала знаковою у житті юного спортсмена. Обидва плавця знайшли багато спільних темп для розмови окрім басейну, зокрема їх пристрастю є музика, а також такі види спорту як карате та дзюдо.
«Я пишаюся, що цей хлопчик буде факелоносцем Олімпійського фестивалю в Утрехті, і сподіваюся, що своїм ставленням до спорту він надихне й інших», - підкреслив ван ден Хогенбанд.

НОК України


Фото:

Нашi партнери