На базі «Петровець» - збірна Украини з академічного веслування

Такої концентрації еліти «академіків» у Херсоні не було з 1981 року! На базі відпочинку «Петровець» (відразу напроти центральної набережної) проходять спортивні збори кращих майстрів з академічного веслування України.

Торік аналогічні збори проходили на південному заході Франції в місті Лібурн неподалік від Бордоіль. До цього спортсмени тренувалися на базі Мінгечаур в Азербайджані. Зараз же українські спортсмени зупинилися в Херсоні. Чоловіча збірна - на базі «Петровець», ще дві команди в Цюрупинську й у щколі вищої спортивної майстерності.
 
Керує тренуваннями головний тренер збірної України Микола Довгань. Йому допомагає заслужений тренер  України Олександр Бакарасєв. Крім тренерів,  до складу команди входять кухар і масажист.

Взагалі в Україні веслуванням займаються в шести містах: Дніпропетровську, Миколаєві, Києві, Запоріжжі, Харкові й Херсоні. Причому, за оцінками  тренерів, з Херсона в збірній команді  хлопців більше, ніж з інших міст.

Дивно, але не дивлячись на майже повне забуття веслування  з боку держави, Херсон продовжує утримувати першість в Україні за рівнем підготовки спортсменів. Так, торік на Лондонській Олімпіаді з 10 учасників з академічного веслування було четверо херсонців. Честь і хвала  тренерам, які закохані в спорт, у веслування й продовжують готувати олімпійський резерв, багато в чому, на одному ентузіазмі.

У роки радянської влади в місті Херсоні створена  унікальна тренувальна база з усіх веслувальних видів – академічної, на байдарках і каное. Зараз же,  за словами Олександра Бакарасєва, херсонські тренери  могли б підготувати  набагато більшу кількість спортсменів і інтерес у херсонців до цих видів спорту зберігся, але банально не вистачає інвентарю – тих же човнів і весел.

За підсумками зборів у суботу й неділю 13-14 квітня у Херсоні планується проведення всеукраїнських змагань з академічного веслування.

http://www.ukrrowing.com.ua/19-stati/662-na-petrovtse-sbornaya-ukrainy-po-akademicheskoj-greble 


Фото:

Нашi партнери