Штангістка зі Скадовська завоювала медалі Чемпіонату Європи

У Тирані (Албанія) завершилися змагання серед жінок у суперважкій вазі в рамках чемпіонату Європи з  важкої атлетики.

Ганна Козенко зі Скадовська завоювала медалі чемпіонату Європи, вдало виконавши всі три підходи до штанги, останній з яких - на 127 кг.  Всі три золоті медалі - у ривку, поштовху та двоборстві завоювала українка Світлана Чернявська. У свою чергу, скадовчанка Ганна Козенко до срібла у ривку додала бронзу в поштовху та двоєборстві.

Суперниця Ганни Козенко, польська штангістка Сабіна Багінська, також вдало виконала спробу в 128 кг. Обидві спортсменки до цього показали однаковий результат у ривку. Українка завоювала у першій вправі срібло завдяки тому, що легше важить. Тепер же дві срібні нагороди - у поштовху та двоборстві дісталися польці. Українці, відповідно, дві бронзи.

С. Чернявська і в другому виді програми довела, що вона набагато сильніше своїх суперниць. Свій перший підхід до штанги вагою у 130 кг вона зробила вже після того, як всі інші учасниці закінчили виступи. Вдало виконавши цю спробу, С. Чернявська вже гарантувала собі другу і третю золоті медалі європейської першості. Вона підняла штангу і вагою в 140 кг. І лише третій підхід, до снаряда вагою в 145 кг, виявився невдалим.
 
Таким чином, С. Чернявська випередила в сумі двоєборства найближчу суперницю з Польщі на 26 кг. На рахунку українки 255 кг, у польки - 229 кг.
Ці медалі дозволили збірній України вийти на третє місце в загальнокомандному заліку. Всього на рахунку українців 5 золотих, 1 срібна та 4 бронзові нагороди.


Фото:

Нашi партнери