Фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл буде збільшено

З метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, з 11 по 15 березня 2013 року в області працювала робоча група Державної служби молоді та спорту України з проведення інвентаризації дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів і форм власності (ДЮСШ).

Про це проінформував присутніх начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олег Кравець під час обласної селекторної наради,яку провів голова облдержадміністрації Микола Костяк за участю голови обласної ради Віктора Пелиха.

Так, за результатами перевірок, робочою групою суттєвих порушень в організації діяльності ДЮСШ не встановлено. 

Разом з тим, вказано на ряд проблемних питань, що мають місце в системі дитячо-юнацького і резервного спорту області, зокрема: потребують підвищення обсяги витрат на навчально-спортивну роботу ДЮСШ  та при недосконалості матеріально-технічної бази ДЮСШ, потребують збільшення обсяги коштів, які виділяються на придбання спортивного інвентарю і обладнання.
 
«Вказані обставини суттєво впливають на якість виконання спортивними школами своїх функцій і можуть призвести до зниження рівня охоплення дітей та підлітків заняттями в ДЮСШ, що прямо суперечить новим соціальним ініціативам Президента України «Діти – майбутнє України», - зазначив Олег Кравець.

Щодо даного питання Микола Костяк надав доручення головам районних державних адміністрацій, міським головам не допускати закриття, ліквідації, перепрофілювання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, реорганізації цих закладів у дитячо-юнацькі клуби фізичної підготовки.

При перегляді районних, міських бюджетів вжити заходів по збільшенню фінансування на навчально-спортивну роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл та залучити до цієї роботи позабюджетні кошти.


Фото:

Нашi партнери