У 9 районах області планується побудувати спортивні майданчики

Модернізація дитячих спортивних майданчиків – один із заходів, передбачених новими соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України». Адже наявність доступних спортивних майданчиків у кожному дворі, кожному дитячому садочку і школі є необхідністю сьогодення.
На цьому наголосив  заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації – начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Юрій Семченко під час засідання за «круглим  столом», на якому обговорювався  стан патріотичного виховання молоді у рамках виконання Обласної програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року і здійснення організаційних заходів підготовки та проведення обласного етапу військово-патріотичної гри «Зірниця».

«На сьогоднішній день у Херсонській області налічується більше 2,1 тис. площинних спортивних споруд, у тому числі: 1417 спортивних майданчиків, 345 футбольних полів, 322 майданчика з тренажерним обладнанням, 47 тенісних кортів, з яких 1329 споруд або 62,4 % знаходяться на балансі навчальних закладів», - повідомив Юрій Семченко.

За його словами, в перелік наведених спортивних споруд входить 25 майданчиків зі штучним покриттям для ігрових видів спорту, а також 12 гімнастичних містечок із сучасним тренажерним обладнанням антивандального типу.

«Ці спортивні майданчики збудовані за рахунок коштів державного бюджету і пристосовані для цілорічних занять фізичною культурою і спортом. Але до цього часу таких об’єктів не побудовано у 9 районах області, тому, будівництво в цих районах майданчиків зі штучним покриттям для цілорічних занять ігровими видами спорту є надзвичайно важливим завданням», - підкреслив заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації – начальник відділу з питань фізичної культури та спорту.

Він акцетував увагу й на тому, що особливо актуальним також є й облаштування у кожному дворі багатоповерхових будинків елементарних засобів для занять, тому потрібно посилити роботу у цьому напрямку.


Фото:

Нашi партнери