100 днів до початку Всесвітніх ігор: підготовка України на фінішній прямій

Рівно 100 днів залишається до початку ІХ Всесвітніх ігор у Колумбії, де серед представників неолімпійських видів спорту з усіх куточків планети виступить і збірна України.

Наші спортсмени, попри традиційні проблеми у підготовці, зі своїм завданням із завоювання ліцензій впоралися на відмінно: маємо 84 ліцензії у 17-ти видах спорту, більше, ніж на усіх попередніх World Games.

Тепер справа з чиновниками, які мають забезпечити команді гідне фінансування і якнайкращі умови підготовки на фінішному етапі. Напередодні у Міністерстві молоді та спорту України відбулося перше засідання Штабу з організації підготовки та участі спортсменів України у ІX Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту 2013 року, які проходитимуть з 25 липня до 4 серпня у м. Калі (Колумбія).

Найбільш болюче питання фінансування підняв під час засідання президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк: він запропонував виділити на підготовку до Ігор гроші від продажу державних лотерей, яких за перший квартал 2013-го року назбиралося вже 8 мільйонів гривень (згідно з чинним законодавством, відрахування від продажу лотерей і мають бути спрямовані на фінансування культури, спорту та лікування онкохворих дітей). Ця ініціатива була підтримана керівництвом Міністерства.

Також зі звітом щодо поточного стану підготовки виступив заступник керівника Штабу, директор Департаменту спорту вищих досягнень Олександр Артєм’єв. Він, зокрема, зазначив, що українські спортсмени вперше вибороли ліцензії у таких видах спорту як карате WKF, спортивна аеробіка, боулінг та каное марафон.

За його словами, відповідно до Плану підготовки спортсменів найближчим часом Національний антидопінговий центр України проведе всі необхідні процедури перевірки членів національної збірної.

Інформаційну підтримку Всесвітніх ігор буде забезпечувати Спортивний комітет України, який готує до запуску новий веб-сайт. З травня СКУ запросить на прес-конференції та зустрічі зі спортсменами. Також заплановано урочисті церемонії проводів та зустрічі нашої збірної.

Довідково. Всесвітні ігри – міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Організатором є Міжнародна асоціація Всесвітніх ігор. Проводяться вони з 1981 року.
Збірна команда Україна як команда незалежної держави бере участь у Всесвітніх іграх з 1993 року. На VIII Іграх (2009) у Гаосюні (Тайвань) ми стали шостими за кількістю золотих медалей та четвертими за кількістю медалей (11 золотих, 12 срібних та 10 бронзових).
ІХ Всесвітні ігри у Калі (Колумбія) проходитимуть з 25-го липня до 4-го серпня. Церемонія відкриття відбудеться у 100-й День народження міста Калі. Ігри пройдуть під гаслом «Fair Play to the Planet!» («Чесна гра для планети») – Міжнародна асоціація Всесвітніх ігор та її президент Рон Фройліх таким чином хочуть внеси свою частку в очищення спорту від різноманітних болячок (допінг, підкупи, нечесне суддівство).
Організатори очікують на Іграх близько 4 тисяч учасників, які змагатимуться у 42-х видах спорту. Це і широко популярні та масові дисципліни, і поки ще маловідомі, але перспективні види спорту.

http://scu.org.ua/105-navkolo-sportu/1463-100-dniv-do-pochatku-vsesvitnih-igor-pidgotovka-ukrainy-na-finishnij-prjamij.html


Фото:

Нашi партнери