«Спорт для всіх - спільна турбота» в м. Каховка

Роль спорту у житті сучасної людини є надзвичайно важливою. В ідеалі фізична культура повинна супроводжувати людину від самого народження.  Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх - спільна турбота» проводиться у Каховці вже не перший рік. Його метою є поліпшення умов для занять оздоровчою фізкультурою шляхом підготовки до весняно-літнього періоду спортивних споруд різного типу. Увага приділяється як спортивним спорудам в місцях масового відпочинку населення, так і спеціалізованим об'єктам.

З метою поліпшення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних вікових груп населення, активізації процесів будівництва, ремонту та облаштування найпростіших спортивних споруд, майданчиків за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, з метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України», згідно з Положенням про проведення в Херсонській області у 2013 році Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» міський голова О.Карасевич 23 березня 2013 року підписав розпорядження № 43-р «Про організацію проведення в м. Каховці у 2013 році Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх - спільна турбота». Цим же розпорядженням був затверджений організаційний комітет з підготовки та проведення в місті Каховці місячника (голова оргкомітету — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.Чернявський).

19 та 20 квітня працівниками відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Каховської міської ради, спортивного комбінату «Олімпійський», Каховської дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти, учнями ДНЗ «Каховський професійний ліцей сфери послуг» та козачатами куреню «Джура»  Каховської ЗОШ № 4 (за  підтримці таксі «Пчілка» ПП Яременко) наводився лад на спортивному майданчику з міні-футболу  по вул. Жовтнева, 2, на спортивному майданчику Каховського професійного ліцею по вул. Кірова, 5, на території с/к «Олімпійський», на території човнової станції ДЮСШ та на дитячому ігровому майданчику на міській Набережній.

При цьому учасники місячника, увагу звертали не лише на зовнішній вигляд, а й на безпечність зазначених об'єктів. Так, наприклад, зі спортивного майданчика було вигорнуто кілька мішків з залишками каміння, пластикової тари та скла. Крім цього, була проведена побілка спортивних споруд, огорожі, бордюрів, приміщень, дерев тощо. Пофарбовано загороджувальну сітку на спортивному майданчику, металевий каркас «Спортивна гордість Каховки», 6 футбольних воріт (на спортивному майданчику та на с/к «Олімпійський»), 4 баскетбольні щити, 2 човни, 6 дитячих атракціонів тощо. Удобрено футбольне поле, приведено до ладу 4 спортивні ями для стрибків на с/к «Олімпійський». Проведено косметичний ремонт приміщень на с/к «Олімпійський» та човнової станції. Відремонтовано 8 човнових весел на човновій станції ДЮСШ та 35 сидінь для глядачів на с/к «Олімпійський». Проведені зварні роботи по ремонту металевої огорожі на спортивному майданчику.

Цього дня у місячнику «Спорт для всіх - спільна турбота» взяло участь 66 чоловік. Всього було виконано робіт та витрачено матеріалів на загальну суму 4570 грн.

До кінця травня 2013 року планується залучити на встановлення дитячого спортивно-ігрового майданчику на міській Набережній близько 40 тис. грн. позабюджетних коштів.

Відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Каховської міської ради закликає мешканців та гостей міста завжди бути у хорошій фізичній формі та зберігати наведений лад на спортивних та дитячих майданчиках.

Місячник  «Спорт для всіх - спільна турбота» в Каховці триває.


Фото:

Нашi партнери