«Спорт для всіх – спільна турбота» у Скадовському районі

У рамках нових соціальних  ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича «Кожній дитині – всебічний розвиток» на території Скадовського району проходить Всеукраїнський  місячник «Спорт для всіх – спільна турбота»  Скадовщина долучилась до цієї ініціативи, щоб напередодні весняно-літнього сезону забезпечити найкращі умови для занять фізкультурою на свіжому повітрі як дорослих, так і дітей.

Під час проведення місячника школи міста впорядкували та облаштували спортивні майданчики навчальних закладів за участю учнів, педагогів та громадськості.  
Розуміючи всю важливість виховання здорового підростаючого покоління, необхідності створення умов для фізичного розвитку дітей, учні Шевченківської ЗОШ провели загальношкільну акцію «Відновимо спортивний майданчик». Результатом роботи стало облаштування пісочниці на дитячому майданчику.
У Лазурненській школі споруджено волейбольний майданчик, реконструйовано та встановлено два нових тренажери, а для дітей молодшої ланки встановлено смугу перешкод, яка виблискує всіма кольорами веселки.
Антонівські дітлахи разом з батьками створили ігрове містечко з качалками, балансирами, гірками та каруселями. Справжні бігові доріжки з олімпійськими розмітками з’явилися у Радгоспненській, Михайлівській, Володимирівській школах.

Юні спортсмени Михайлівки вже провели спортивні змагання на волейбольному  та баскетбольному майданчиках, які самі облаштували. Ями для стрибків у довжину з’явилися у Приморській, Комсомольській, Таврійській ЗОШ. Відремонтовано баскетбольні щити, штучне покриття (РК ДЮСШ), пофарбовано спортивне обладнання. 
 
До місячника приєдналися наймолодші діти району – вихованці дошкільних навчальних закладів разом із батьками. Рукоходи, турники для підлізання, шведські стінки та ями для стрибків з’явилися у міських дитячих закладах. Стінка для метання у Радгоспненському садку, бігова доріжка у Михайлівському. З великим задоволенням Новомиколаївські дітлахи спорудили фонтан, який прикрашатиме територію рідного села.

За попередніми результатами Місячника насьогодні  відремонтовано 22  пришкільних майданчика, понад 700 учнів та педагогів з 20 загальноосвітніх шкіл району взяли участь у даному заході. Залучено спонсорських та благодійних коштів на організацію та проведення Місячника близько 5,45 тис. грн.

Отже, місячник показує, що спорт є нашою спільною турботою та можливістю створити умови для всебічного розвитку учнів. А завдяки спільним зусиллям громадськості, батьків та просто небайдужих мешканців села та міста наші діти матимуть змогу займатися та проводити вільний час на нових спортивних майданчиках.
 


Фото:

Нашi партнери