Херсонщина готується до XX ювілейного міжнародного ралі «Чумацький шлях»

Всі заходи, які проходять в Херсонській області, є для області однаково важливими. І не дивлячись на велику кількість масштабних подій в області у травні, ми вкрай відповідально підходимо до організації змагань з авторалі. Про це сьогодні наголосила заступник голови облдержадміністрації Ганна Пономаренко під час другого засідання оргкомітету з підготовки до проведення ХХ  ювілейного міжнародного ралі «Чумацький шлях».

У засіданні також взяв участь член президії Автомобільної федерації України - співголова комітету Валерій Горбань.

Міжнародне ралі «Чумацький шлях», яке пройде в Херсоні 18 і 19 травня  відкриває чемпіонат України з ралі. На засіданні оргкомітету організаторами були представлені спортивна і культурна програма ралійного свята, обговорювалися організаційні та технічні завдання, питання забезпечення порядку під час проведення як самих змагань, так і урочистих церемоній відкриття і нагородження переможців ралі.

«Чумацький Шлях» - єдина гонка, яка входила в усі без винятку ралійні чемпіонати України, починаючи з 1994 року. Складна траса, що проходить по знаменитому Кам'яному кар'єру, є серйозним випробуванням для гонщиків. А традиційні паралельні заїзди в мікрорайоні Таврійський користуються особливою любов'ю і популярністю у глядачів.

Цього року учасників змагань та фанів ралі чекає сюрприз - нова спецділянка з промовистою назвою «Ювілейна», яка проходитиме в районі с.Степанівка. Крім цього, запрошені всі переможці попередніх змагань, і у фанів буде можливість сфотографуватися з улюбленими автоспортсменам і взяти у них автограф. Для всіх теперішніх і майбутніх шанувальників ралі організатори запланували цілий ряд конкурсів з цікавими призами.

Ювілейний «Чумацький шлях» розпочнеться о 16:00 18 травня цілком традиційно, але, як завжди, яскраво - з проходження бойовими машинами спецділянки «Паралельна гонка» у Таврійському мікрорайоні м. Херсона та дворазового проходження нової спецділянки «Ювілейний». Пізніше, о 19:30 на території ТРЦ «Fabrika» відбудеться церемонія урочистого відкриття, що включає офіційне представлення учасників змагань, а також їх проїзд через ралійні подіум і арку. Будуть виступати на церемонії відкриття й популярні українські артисти.

Наступного дня, 19-го травня, екіпажі чекають змагання на спецділянках в районі с. Тягинка. Ну а ввечері, о 17:00, на території ТРЦ «Fabrika» нагороджуватимуться найстійкіші, вмілі і удачливі екіпажі. Свої призи,  звичайно ж, отримають учасники ювілейних фанівських конкурсів.

Олег Петрищев, незмінний організатор Міжнародного ралі 5 «Чумацький шлях» і керівник місцевого відділення Автомобільної федерації України підкреслив: «Ми щиро вдячні керівництву Херсонської області за ту 20-річну підтримку і неоціненну допомогу, які «Чумацький шлях» отримував зі дня свого заснування. Багато в чому завдяки цьому ми святкуємо ювілей, українські автоспортсмени отримали можливість помірятися силами на унікальних швидкісних ділянках, а жителі Херсона, любителі ралі з усіх міст України, гості з-за кордону були, є і, ми сподіваємося, будуть свідками захоплюючого спортивного видовища».


Фото:

Нашi партнери