У Великолепетиському районі відбулися змагання з каратеномічі (версія KWF)

27 квітня 2013 року у смт Велика Лепетиха відбулися змагання відкритої першості Великолепетиського району з карате. Змагання проходили у приміщенні спортивного залу районного Будинку культури. Кращі спортсмени виборювали нагороди у номiнацiях «ката» і «куміте». У змаганнях взяли участь 90 спортсменів (5 команд), які представляли різні міста та селища Херсонської області.Цього разу представники Великолепетиського осередку федерації з каратеномічі вибороли 39 нагород.


Уже третій рік поспіль у Великій Лепетисі проходить один з найпрестижніших турнірів з карате в області — каратеномічі. Перемога тут зараховується за нокаут чи явну перевагу над суперником. Спортсмени м. Херсона, м. Каховки, смт Велика Лепетиха та інших населених пунктів Херсонської області  задають тон у показових «ката» (демонстрація прийомів), «куміте» (контактних боях).

Довідка. Каратеномічі (буквально - шлях порожньої руки) — сучасне японське ударно-кидкове єдиноборство, популяризується  легендарним бійцем Яхарой Мікіо (8 дан карате, 2 дан дзюдо). Невипадково в назві виду фігурує термін «мічі» (шлях), завдяки якому засновники додали назві єдиноборства етичне значення. Це шлях спортсмена до фізичного й морального самовдосконалення за допомогою регулярних тренувань і участі в змаганнях.

Правила змагань дозволяють спортсменам застосовувати широкий арсенал техніко-тактичних дій: удари руками, ліктями, ногами, головою, кидкові прийоми. Критерії виявлення переможця ґрунтуються на принципі «ітігекі хіссацу» (буквально - уразити одним ударом): за проведення одного чистого прийому присуджується чиста перемога.

У другій половині XX сторіччя заснована міжнародна організація - Всесвітня федерація каратэномичи (KWF).

Каратеномічі входить у програму підготовки співробітників Міжнародної служби безпеки, культивується в більш ніж 70 країнах, а в міжнародних змаганнях бере участь уже більше 40 країн.

http://lepetykha-rda.gov.ua/vidbulis-zmagannya-z-karatenomichi-versiya-kwf


Фото:

Нашi партнери