З нагоди Міжнародного дня сім’ї в Южному відбудеться фінал Всеукраїнського фестивалю "Мама, тато, я – спортивна сім’я"

16 та 17 травня 2013 року в м. Южне (Одеська обл.) відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль "Мама, тато, я – спортивна сім’я".

Фестиваль проводиться щорічно, починаючи із 2003 року, за ініціативи Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" та за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Відбір на Всеукраїнський Фестиваль "Мама, тато, я – спортивна сім’я" проходив у три етапи: І етап - на місцевому рівні, ІІ етап - змагання серед переможців І етапу (обласний рівень), ІІІ етап - фінал фестивалю серед переможців ІІ етапу. До фіналу виходить одна сім’я – переможець обласного етапу змагань.

Протягом відбору на I та II етапах взяли участь 23 тис 755 учасників, з яких до всеукраїнського фіналу пробилися 22 сім’ї із 27 регіонів України. Херсонську область на фестивалі представлятиме сім’я Цесько (м. Херсон), яка перемогла у фінали обласних змагань.

Цьогоріч сім’ї-учасниці будуть змагатись у спритності, влучності та кмітливості - в спортивних естафетах та спортивних вікторинах. Всього заплановано сім естафетних конкурсів. Чотири на землі ("Мисливство", "Смуга перешкод", "Слалом", "Єралаш") та три естафети на воді ("Торнадо", "Баскетбол", "Золотий ключик").

Цікаво, що вибір міста, яке приймає фестиваль, щорічно змінюється, і щоразу змагання переносяться до міста сім’ї-переможниці.

Всеукраїнський фестиваль "Мама, тато, я – спортивна сім’я" проводиться з метою популяризації здорового способу життя, зокрема у сімейному колі, організації активного сімейного дозвілля, підвищення ролі сім’ї в системі фізичного виховання населення.


Фото:

Нашi партнери