Переможцем Всеукраїнського фіналу фестивалю «Мама, тато, я - спортивна сім’я» стала сім’я Костюк з Волинської області

З 16 по 17 травня у місті Южне Одеської області відбувся фінал Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я», організований Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Міністерства молоді та спорту України. 25 сімей з усієї України змагалися у спритності, влучності та кмітливості - в спортивних естафетах та вікторинах. У семи естафетних конкурсах, які відбувалися як на воді,  так і у спортивному залі ФСК «Олімп»,  за сумою дводенних змагань перемогу здобула сім’я Костюк з Волинської області (278 балів), срібло за родиною Бординських з Дніпропетровська (276 балів), а бронзовою стала сім’я Ірклієнко із Харківської області (252 бала).
Представники Херсонської області -  сім’я  Цесько із м. Херсона увійшла у десятку кращих  спортивних сімей України.

Окрім фестивалю у м.Южне пройшла семінар-нарада Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» із його обласними осередками, участь у якій взяв перший заступник міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко.

Глущенко подякував місцевим керівникам, організаторам, а також директору Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Сергію Пчеліну за гарну підготовку спортивного фестивалю, яку надалі можна брати за взірець.

«Сьогодні нам потрібно привернути увагу до відносин дітей та батьків. Нажаль, наша молодь на даний час захоплена комп’ютером і алкоголем, і нам разом з вами потрібно усіма можливими методами повернути їх у спорт, і в першу чергу на спортивні майданчики», - зауважив Сергій Глущенко.

В свою чергу, директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» - Сергій Пчелін, розповів про найближчі плани розвитку центру, а також про те, що «Спорт для всіх» розпочинає тісну співпрацю із міжнародною організацією «TAFISA», що дасть змогу Україні перейняти іноземний досвід розвитку сімейного спорту.


«Наразі наш центр розробляє план про проведення Всесвітнього дня ходьби, що для України стане безпрецедентним кроком, адже у світі, щороку, у перші вихідні жовтня це свято збирає десятки мільйонів людей, заради пропаганди спорту та здорового способу життя», - додав Сергій Пчелін.


Фото:

Нашi партнери