Підведено підсумки ХХ ювілейного ралі «Чумацький шлях»

Відкриття українського ралійного чемпіонату, що пройшло в Херсоні, підняло планку для національного ралі на недосяжну раніше висоту. Абсолютно всі складові, необхідні для хорошої гонки, цього разу були присутні повною мірою. 

Чудовий склад учасників, чітка і грамотна організація процесу, цікаві і в той же час складні спецділянки, чудово підготовлена траса - все це протягом декількох днів отримали сповна і учасники гонки, і її глядачі. Втім, що стосується інтриги, то її було предостатньо і без сприяння погоди. Боротьба між давніми суперниками Валерієм Горбанем та Олександром Салюком розгорілася з новою силою.  

Як показала гонка, в нинішній ситуації легкого життя фаворитам очікувати не доводиться, а хвилинні розриви між спортсменами на фініші залишилися в минулому. З шести спецділянок недільної частини ралі три виграв Олександр Салюк і три – Валерій Горбань. При цьому фінальний доп гонки, 30-кілометровий СУ «Тягинка» дуелянти проїхали з різницею в 2,2 секунди. У підсумку Горбань здобув складну і красиву перемогу в цій битві, випередивши Салюка на 12,1 секунди. 

Не менш красивою і напруженою була боротьба за третє місце на п'єдесталі пошани. До останнього в призовій трійці їхав Олексій Кікірешко, випереджаючи найближчого з переслідувачів, Віталія Пушкаря, майже на півхвилини. І знову вирішальним став фінальний спецділянку гонки: Пушкар проїхав його на 32 секунди краще Кікірешка і відібрав, таким чином, у киянина бронзу цієї гонки.  

До того ж, після початку змагань, ввечері відбулась урочиста церемонія відкриття Міжнародного ралі «Чумацький шлях», в якій взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Ярошевський, який виступив з привітальним словом до учасників та організаторів ралі:  «Ми раді вітати всіх учасників, любителів та прихильників автомобільного спорту на доброзичливій таврійській землі, де вже вдвадцяте проходить чемпіонаті світу «Чумацький шлях» і зичимо вам успіхів   у подальшому». 

Абсолютно унікальна ситуація за підсумками гонки склалася в командному заліку - відразу п'ять команд набрали по 160 очок. При даному розкладі в силу вступило правило про те, що перевага в таких ситуаціях віддається тій команді, чий пілот зайняв більш високу позицію в абсолютному заліку гонки.

Керуючись цим принципом і було названо переможців етапів, а саме: Mentos Ascania Racing, Astana European Rally Team і XADO Motorsport.


Фото:

Нашi партнери