Футбольний турнір "Кубок ЮНІСЕФ" зібрав на полі молодь

У понеділок, 20 травня, у Києві на столичному стадіоні ім. Віктора Баннікова відбувся Всеукраїнський кубок "ЮНІСЕФ" серед команд дітей, які опинилися у важких життєвих обставинах (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених і багатодітних сімей та безпритульні діти).

У «Кубку ЮНІСЕФ» взяли участь 11 команд з усіх куточків України: «Карітас» (Броди), «Дорога до дому» (Одеса), «Анастасіс» (Херсон), «Мрія» (Київ), «Арія» (Одеса), «Нове Століття» (Миколаїв), «Мрія» (Львів), «Інтернат» (Миколаїв), «Зелений гай» (Харків), «Карітас» (Коломия), «Троещина» (Київ). 

До півфіналу дісталися київські «Троєщина» та «Мрія», одеська «Арія» та миколаївський «Інтернат».
 
У першому півфіналі «Троєщина» перемогла «Арію» з рахунком 2:1, а у другому матчі «Інтернат» з мінімальним рахунком - 1:0 - здолав опір «Мрії». У фіналі перемогу з рахунком 1:0 над «Інтернатом» здобула «Троєщина», яка і стала цьогорічним чемпіоном «Кубку ЮНІСЕФ».
 
Серед почесних гостей турніру були віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков та голкіпер київського «Динамо» Олександр Шовковський.

Під час урочистої церемонії нагородження Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, звертаючись до учасників, зазначив, що головна мета цього футбольного свята - привернути увагу громадськості до ключових проблем захисту прав дітей в Україні та допомогти їхній реабілітації, зокрема за допомогою футболу.
"Хочу подякувати ініціаторам проведення турніру! Благородна справа, яку ви робите, приносить радість всім прихильникам спорту, надихає оптимізмом і підносить непереборність людського духу",- наголосив Равіль Сафіуллін.

Учасників фінального турніру Кубок "ЮНІСЕФ" також привітали президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо та воротар київського "Динамо" Олександр Шовковський, який вручив іменну футболку кращому голкіперу турніру.У подарунок від організаторів змагань молодь одержала футбольні м'ячі.

Довідково. Херсонська команда «Анастасіс» - вихованці інтернатних закладів області -  виступала у турнірі за підтримки обласної федерації футболу (президент – В’ячеслав Богун), яка  докладає багато зусиль для розвитку дитячого футболу в області, організації змагань і турнірів для дітей і підлітків, участі їх  у всеукраїнських і обласних змаганнях  Хоча херсонські юнаки і не посіли призових місць, але сама участь у такому турнірі варта багато. Бо як кажуть: «Головне не перемога, а участь».


Фото:

Нашi партнери