Уряд призначив стипендії видатним тренерам, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх

Уряд призначив стипендії видатним тренерам, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

Відповідне розпорядження  № 322-р  прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 22 травня 2013 року  з метою відзначення видатних тренерів за вагомий внесок у розвиток сфери фізичної культури і спорту та підготовку спортсменів, що включені до переліку кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2014 року у Ріо-де-Жанейро, XXII зимових Олімпійських іграх та ХІ зимових Паралімпійських іграх у м. Сочі (Росія), а також надання підтримки тренерам та забезпечення їх соціального захисту, що сприятиме запобіганню відтоку кращих тренерів за межі України та активізації роботи щодо пошуку нових спортивних талантів.

Згідно з  до розпорядженням стипендії Кабінету Міністрів України отримають 50 видатних тренерів, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських іграх та 25 видатних тренерів, що забезпечують підготовку до Паралімпійських ігор.

Стипендія призначається строком не більше як на один рік у розмірі восьми прожиткових мінімумів (9176 гривень).

Виплата стипендії здійснюється щомісяця за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті на розвиток фізичної культури і спорту.

СПИСОК  видатних тренерів, що забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх,  яким призначена стипендія Кабінету Міністрів України

АЛАЄВ Петро Тимофійович  —  головний тренер національної збірної команди України з важкої атлетики (чоловіки)
 
АРТЬОМІН Дмитро Володимирович  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
БАБАР  Борис Борисович  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
БАЗІН  Сергій Миколайович  —  головний тренер національної збірної команди України з велосипедного спорту — трек (жінки)
 
БОЙКО  Анатолій Григорович  —  тренер Ольги Саладухи, яка входить до числа кандидатів елітної групи з легкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
БУНТ  Олег Євгенович   —  тренер Олени Підгрушної, яка входить до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
ВАСЮТИНСЬКИЙ  Олександр Олександрович   —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ВОРЧАК  Олександр Васильович   —  тренер Артема Прими, який входить до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
ГЛАЗКО  Галина Олексіївна   —  старший тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ГЛУХИХ  Ганна Юріївна   —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ГОЛУБЦОВ  Анатолій Васильович  —  тренер Ганни Князевої, яка входить до числа кандидатів елітної групи з легкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ГУРНЕВИЧ  Микола Васильович  —  тренер Олександра П’ятниці, який входить до числа кандидатів елітної групи з легкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ДАВИДЯН  арнік Джавадович  —  головний тренер національної збірної команди України з фехтування
 
ДЕРЮГІНА  Альбіна Миколаївна  —   головний тренер національної збірної команди України з гімнастики художньої
 
ДЕРЮГІНА Ірина Іванівна   —   старший тренер національної збірної команди України з гімнастики художньої
 
ДОРОШ  Сергій Петрович   —   тренер національної збірної команди України з гірськолижного спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ЄВОНОВ  Володимир Євгенійович   —  головний тренер національної збірної команди України з боротьби вільної (жінки)
 
ЗАВЄДЄЄВ  Анатолій Анатолійович   —  старший тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ЗАВЄДЄЄВ  Анатолій Васильович  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ЗЕВІН Юрій Михайлович   —  тренер Дарини Зевіної, яка входить до числа кандидатів елітної групи з плавання на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ЗОЦ Микола Миколайович  —  тренер Андрія Дериземля, який входить до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
ІВАНОВ Володимир Михайлович  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
КАЗАКОВ  Віталій Валерійович   —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
КАЗАКОВ Валерій Миколайович  —  старший тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
КАРНИЦЬКИЙ  Едуард Антонович  —   тренер Олександра Гвоздика, який входить до числа кандидатів елітної групи з боксу на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
КОВАЛЬОВ  Віктор Сергійович   —  тренер Олени Цьось, яка входить до числа кандидатів елітної групи з велосипедного спорту — трек на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
КОЩАВЦЕВ Віктор Іванович  —  тренер Ірини Кіндзерської, яка входить до числа кандидатів елітної групи з дзюдо на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
КРАВЧЕНКО  Олександр Володимирович   —  тренер Юлії Джіми, яка входить до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
КРИНИЦЬКИЙ  Сергій Вікторович   —   тренер Євгена Хитрова, який входить до числа кандидатів елітної групи з боксу на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
КУКСА  Анатолій Павлович  —  головний тренер національної збірної команди України із стрільби кульової
 
КУКСЕНКОВ  Юлій Михайлович   —  тренер Петра Пахнюка, який входить до числа кандидатів провідної групи з гімнастики спортивної на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
КУЧЕР  Дмитро Володимирович  —  тренер національної збірної команди України серед спортсменів-інвалідів
 
КУЧЕРЯВИЙ Сергій Марцінович  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
КУЧІНОВ  Юрій Павлович   —  тренер Юлії Паратової, яка входить до числа кандидатів елітної групи з важкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ЛАВРУХІН  Вячеслав Вячеславович  —  тренер Ігоря Радівілова, який входить до числа кандидатів елітної групи з гімнастики спортивної на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ЛЕСЬКІВ  Василь Володимирович  —  тренер національної збірної команди України з гірськолижного спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ЛЄСНІКОВ  Валерій Сергійович  —  головний тренер національної збірної команди України з лижних гонок, тренер Валентини Шевченко, яка входить до числа кандидатів на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
ЛОМАЧЕНКО  Анатолій Миколайович  —  тренер Василя Ломаченка, який входить до числа кандидатів елітної групи з боксу на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
МАКСИМОВА  Олена Миколаївна  —  тренер-лікар національної збірної команди України серед спортсменів-інвалідів 

МАР’ЯНКО  Тетяна Йосипівна  —  тренер Іллі Кваші, Олени Федорової, які входять до числа кандидатів елітної групи із стрибків у воду на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
МАЦЬОХА  Михайло Маркович  —  тренер Олексія Торохтія, який входить до числа кандидатів елітної групи з важкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
МІФТАХУТДІНОВА  Діна Артурівна  —  тренер Яни Дементьєвої, Наталії Довгодько, які входять до числа кандидатів елітної групи з веслування академічного на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
МОГИЛЬНИЙ  Володимир Сергійович  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
МОРОЗОВ Володимир Михайлович  —  тренер Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Наталії Довгодько, які входять до числа кандидатів елітної групи з веслування академічного на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
МУКШИН  Василь Петрович   —  старший тренер національної збірної команди України з біатлону серед спортсменів-інвалідів
 
НЕСТЕРЕНКО  Андрій Юрійович  —  головний тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
НЕТРЕБА  Павло Миколайович  —  тренер Олега Степка, який входить до числа кандидатів елітної групи з гімнастики спортивної на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ОЛІЙНИК  Вікторія Миколаївна  —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ОРЛІКОВСЬКИЙ  Андрій Вікторович   —  тренер Яни Шемякіної, яка входить до числа кандидатів елітної групи з фехтування на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ОСТ’ЯНОВ Валентин Наумович  —  старший тренер з науково-методичного забезпечення штатної збірної команди України з боксу
 
ПЕТРІЩЕВ  Сергій Олександрович   —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ПОЛЕШКО  Володимир Васильович   —  тренер Олексія Сокирського, який входить до числа кандидатів елітної групи з легкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ПОЧИНОК  Ігор Мирославович   —  тренер Олени Підгрушної, яка входить до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
РАДОМСЬКИЙ  Дмитро Валерійович  —  тренер Інни Осипенко-Радомської, яка входить до числа кандидатів елітної групи з веслування на байдарках і каное на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
РОЗУМІЙ  Наталія Михайлівна  —  тренер-лікар національної збірної команди України серед спортсменів-інвалідів
 
РУРАК  Костянтин Михайлович  —  тренер Марії Рємєнь, яка входить до числа кандидатів елітної групи з легкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
САВЛОХОВ  Руслан Сосланович  —  головний тренер національної збірної команди України з боротьби вільної (чоловіки)
 
САІДОВА Світлана Бурханівна  —  головний тренер національної збірної команди України з плавання синхронного
 
САРТИНСЬКИЙ  Геннадій Людвигович   —  тренер Олега Верняєва, який входить до числа кандидатів елітної групи з гімнастики спортивної на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
СЕМЕНОВ Олександр Володимирович  —  тренер Сергія Семенова, який входить до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
СИДОРУК  Віктор Васильович   —  головний тренер національної збірної команди України із стрільби з лука
 
СОРОКІН  Вячеслав Михайлович   —  тренер Юрія Чебана, який входить до числа кандидатів елітної групи з веслування на байдарках і каное на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
СОСНОВСЬКИЙ  Дмитро Дмитрович   —  головний тренер національної збірної команди України з боксу (чоловіки), тренер Олександра Усика, який входить до числа кандидатів елітної групи з боксу на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
СПІВАК  Ігор Іванович  —  старший тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
СТОРОЖОК  Володимир Петрович   —  тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ТКАЧЕНКО  Ігор Іванович  —   головний тренер національної збірної команди України з велосипедного спорту (маунтенбайк)
 
ТКАЧЕНКО  Юрій Іванович  —  тренер Дениса Беринчика, який входить до числа кандидатів елітної групи з боксу на участь в Іграх ХХХІ Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ТОКМАЧОВА  Тамара Володимирівна  —  головний тренер національної збірної команди України із стрибків у воду
 
ФЕДОРЕЦЬ Володимир Андрійович  —  тренер Єлизавети Бризгіної, яка входить до числа кандидатів елітної групи з легкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ХУРТИК Дмитро Вікторович   — тренер національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ЧЕРЕДІНОВ Ігор Борисович  —  тренер Олени Костевич, яка входить до числа кандидатів елітної групи із стрільби кульової на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ШАМРАЙ Григорій Іванович  —  тренер Віти Семеренко, Валентини Семеренко, які входять до числа кандидатів з біатлону на участь в XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)
 
ШВЕДОВ  Віталій Володимирович   —  тренер Юлії Каліни, яка входить до числа кандидатів елітної групи з важкої атлетики на участь в Іграх ХХХI Олімпіади у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)
 
ЩУЛІПЕНКО Петро Васильович  —  тренер-механік національної збірної команди України з зимових видів спорту серед спортсменів-інвалідів
 
ЯЩЕНКО  Ігор Леонідович  —  тренер Максима Івка, який входить до числа кандидатів з біатлону на участь у XXII зимових Олімпійських іграх у м. Сочі (Росія)


Фото:

Нашi партнери