Спортивний зал школи №9 перебудують

Протягом багатьох років стояло питання про подальшу долю спортивного залу загальноосвітньої школи № 9, який вже багато років знаходиться в аварійному стані. Дана будівля була збудована на початку 70-х років минулого століття на пальовому фундаменті, і з часом сталося відходження стін спортивного залу від основної споруд – це створювало небезпечну ситуацію. Приміщення спортзалу площею 293 кв.м. та висотою 6 м розміщено в одному з блоків будівлі школи.

На сьогодні спеціалістами Херсонського філіалу «НДІпроектреконструкція» виконано обстеження будівельних конструкцій спортивного залу з метою визначення їх технічного стану та можливості подальшої експлуатації. Спеціалісти зробили висновок, основною причиною деформації будівлі є осідання пальових фундаментів. В даний час деформації продовжуються. Будівля спортзалу знаходиться в аварійному стані. Основні несучі конструкції знаходяться в непридатному для експлуатації стані та відновленню не підлягають. Виходячи з висновків, було запропоновано виконати демонтаж спортзалу, а будівництво нового спортзалу виконати на місці старого, або на вільному від забудови місці в межах шкільної території зі з’єднанням його із будівлею школи переходом.
На сьогодні вирішуються питання щодо виконання рекомендацій спеціалістів. Адже необхідно розробити проектні рішення на вказані види робіт та визначити їх кошторисну вартість.

У 2013 році міським бюджетом передбачено 200 тис. грн. на реконструкцію спортивного залу ЗОШ №9 по вул. Патона, 11 у м. Херсоні , повідомляється на сайті Херсонської міської ради.
 


Фото:

Нашi партнери