Херсонський школяр виграв у чемпіона світу 2005 року з шахів Веселіна Топалова

На найпрестижнішому  шаховому турнірі, що пройшов у столиці України, в Олімпійському, за участю 11 міжнародних гросмейстерів, у тому числі Анатолія Карпова, була представлена й херсонська шахова школа.

Рівень організації Турніру Sberbank Open дуже високо оцінений фахівцями й учасниками. Всі були одностайні в думці, що він щонайменше не поступався  російським «Аерофлот - Open», і навіть іспанському супертурніру в Лінаресі. У цьому  турнірі взяли участь 8 шахістів з першої сотні світового рейтингу ФІДЕ.

За  результатами  зіграних партій серед гросмейстерів у турнірі А переміг Сергій Карякін,  другий – Веселін Топалов (Болгарія), третій – Петер Леко (Угорщина).


До речі, Сергій Карякін - наймолодший гросмейстер в історії, який одержав це звання в 2002 році у віці 12,5 років. До 2009 року він виступав за Україну, є заслуженим майстром спорту України. Сергій Карякін  - чемпіон світу з швидких шахів, і посідає сьоме місце в списку кращих гравців ФІДЕ. При цьому він обіграв Топалова, що у списку ФІДЕ перебуває шостому місці.


У турнірі взяли участь юнаки і дівчата у віці до 1997 року, для яких стало справжньою подією побачити поряд  з собою у залі видатних гросмейстерів.



Після турніру  чемпіони світу  дали  юним шахістам сеанси одночасної гри. Веселін Топалов зіграв одночасно на 20 дошках,  і несподівано для всіх програв  учаснику сеансу, учню херсонської гімназії № 20, кандидату у майстри спорту Гнату  Богданову!

http://khersonline.net/2013/06/09/hersonskiy-shkolnik-vyigral-u-chempiona-mira-2005-goda-po-shahmatam.html 


Фото:

Нашi партнери