Комунальний заклад «Олешківська дитячо-юнацька спортивна школа «Золота нива» Олешківської районної ради Херсонської області

75100, Херсонська область, м.Олешки (Цюрупинськ), вул. Пароходна (Енгельса) ,26 


Директор школи - Діденко Анатолій Володимирович 


(05542) 2-27-04, моб. 095- 343-20 72, e-mail: zolota.niva@ukr.net

Види спорту
Бокс, кікбоксинг WAKO  та WRKA
Волейбол, пляжний волейбол
Легка атлетика
Теніс настільний

Дитячо-юнацька спортивна школа «Золота нива»  заснована у 1985 році, була підпорядкована  Цюрупинській районній раді. У 2009 році  школі надано  ІІ категорію. На сьогодні це комунальний заклад «Олешківська  дитячо-юнацька спортивна школа «Золота нива» Олешківської районної ради Херсонської області. 
Комунальний позашкільний навчальний заклад, ,основною діяльністю якого є спортивна підготовка дітей ,підлітків та молоді.
Основними завданнями  спортивної підготовки  в ДЮСШ є:
- всебічний гармонійний розвиток особистості;
- фізична підготовка ,зміцнення здоров’я дітей засобами фізкультури і спорту; 
- забезпечення потрібного рівня спеціальної підготовленості;
- придбання теоретичних знань і практичного досвіду, потрібних для успішної тренувальної та змагальної діяльності.

ДЮСШ надає дітям і підліткам рівні умови для зарахування та навчання ,а тим, які мають перспективу для спорту вищих досягнень – необхідні умови для спортивного удосконалення.

Протягом 2018 навчального року в школі діяли відділення з наступних видів спорту: волейболу пляжного, легкої атлетики, боксу, футболу та тенісу настільного.

Відділення з видів спорту  ДЮСШ включають: групи початкової підготовки ,групи  базової підготовки. Всього в школі займаються 313 учнів.

Школа має власну спортивну базу. Спортивна база - спортивний зал (24х12м) з підсобними приміщеннями ( тренерські, роздягальні, кабінет спеціалістів). Площа земельної ділянки -  0,98 га.

Тренування проводяться  як безпосередньо на базі школи, так і на базі навчальних закладів. ДЮСШ має наступні відділення:
м. Олешки (бокс,легка атлетика,теніс настільний);
с. Козачі Лагері (легка атлетика);
с. Подо-Калинівка (футбол жіночий);
смт Брилівка (волейбол  пляжний);
с. Ювілейне (футбол жіночий і чоловічий);
смт Нова Маячка (бокс);
с. Виноградове (волейбол пляжний).

Навчально-тренувальний процес забезпечують 12 тренерів – викладачів, серед них 2 - з вищою кваліфікаційною категорією, 3 - з 1категорією, 3 - з 2 категорією, 1 тренер – майстер спорту СРСР, 1 тренер – майстер спорту України.




У 2010 році ДЮСШ "Золота нива" увійшла у десятку найкращих шкіл серед ДЮСШ.   Учні школи беруть участь у спортивних змаганнях різного рівня.  За 2011 рік підготовлено  двох майстрів спорту України - Вероніка Соловйова (настільний теніс) і Олександр Скибінський (бокс),  2 кандидатів у майстри спорту України, 128 спортсменів масових розрядів.

Протягом 2018 року  спортсмени школи брали участь у чемпіонатах України та області. Так,  чемпіоном України  з боксу серед школярів став Степанов Олексій, Курнос Людмила - срібна призерка  чемпіонату України та бронзова призерка Кубку України з боксу серед жінок, Філіпенко Юлія - бронзова призерка з боксу серед жінок (тренери А.Тюрін, Скибінський О.А.). Кравченко Денис - чемпіон України з пляжного волейболу серед юніорів, Джуль Микола – срібний призер чемпіонату України з волейболу пляжного серед юнаків (тренер Джуль П.О.).
Пенза Шер-Алі- - бронзовий  призер чемпіонату України серед ДЮСШ (тренери Зоріна Н.Ю.,Туришева Н.А.).  

Вихованці тренера Тагільцева В.М. -  Савджи Маріанна, Лукач Еріка, Крутієнко Руслан та Кононенко Іван передані в Броварське вище училище фізичної культури та спорту. Вони неодноразові чемпіони України з метань спису та штовхання ядра. Завдяки вихованцям школи Олешківський район неодноразово займає перше місце в області на юнацьких та молодіжних першостях. Учнів ДЮСШ  запрошують на навчання  не тільки до Херсонського  вищого училища фізичної культури,а й до таких міст як Бровари, Харків, Київ. Грудень 2018 

Як знайти:

Фото:

Нашi партнери