Експертна рада розглянула питання підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських іграх

11 червня 2013 року за участю заступника Міністра молоді та спорту України Вадима Сисюка відбулося засідання Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських іграх.

Учасники засідання обговорили низку питань, серед яких, зокрема, йшлося про організацію профілактичної роботи та тестування спортсменів–кандидатів на участь в ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі.

Як повідомив заступник директора Національного антидопінгового центру України Ярослав Кручека, в рамках підготовки до участі наших атлетів у зимових Олімпійських іграх у Сочі планується проведення нарад та семінарів для лікарів та тренерів штатних збірних команд з видачею антидопінгової літератури.
За його словами, співробітниками центру надаватимуться консультації щодо забороненого списку препаратів 2013 року та проводитиметься роз'яснювальна робота серед атлетів стосовно процедури тестування, прав та обов'язків спортсменів на пункті допінг-контролю.

Він також зазначив, що розробляється пам'ятка про обізнаність та наслідки можливих порушень антидопінгових правил. Вона буде особисто вручатися кожному учаснику ігор.

Під час засідання також було обговорено хід виконання планів–замовлень на науково-методичне забезпечення спортсменів–кандидатів на участь у ХХХІ Олімпійських іграх з дзюдо та фехтування.

Участь в засіданні Експертної ради взяли голова Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських іграх Микола Костенко, віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов, директор Департаменту фізичного виховання та масового спорту Мінмолодьспорту Ніна Уманець, директор Департаменту спорту вищих досягнень Мінмолодьспорту Олександр Артем'єв, члени Експертної ради, науковці, тренери, та інші.

Мінмолодьспорт України


Фото:

Нашi партнери