Скадовські спортсмени стали бронзовими призерами з бразильського джиу-джитсу

8-9 червня 2013 р. в місті Києві пройшов чемпіонат України в рамках Міжнародного турніру з бразильського джіу-джитсу.

У турнірі змагались не тільки борці з 11 регіонів України, але й із країн-сусідів: Молдавії, Росії, Польщі, Білорусії. Херсонську область в Міжнародному турнірі представляли скадовські спортсмени.

За результатами змагань  Олександр Власенко і Дмитро Мудрий у своїх вагових категоріях  стали бронзовими призерами чемпіонату. А Сергій Власенко став  володарем синього поясу з бразильського джіу-джитсу, повідомляє прес-служба Скадовської райдержадміністрації.

Довідка. Термін джіу-джитсу з'явився в XVI столітті як загальна назва всіх видів рукопашного бою. Він об’єднує  в собі два поняття:  Джіу (або Дзю), що в перекладі означає "м'якість", "гнучкість", на відміну від жорстокості і твердості, і Джітсу (Дзютсу), що означає "техніка", "мистецтво". Таким чином, джіу-джитсу можна назвати "мистецтвом м'якості" або "м'якою технікою.
Японське джіу-джитсу прийшло до бійцівської Бразилії лише у минулому сторіччі. Бразильське джіу-джитсу — самостійний вид дзю дзюцу з особливим акцентом на боротьбі в партері, розроблений бразильським кланом Ґрейсі, який першим цю боротьбу опанував.Уже понад 50 років вони перемагають на різних турнірах і далі розвивають бойове мистецтво.
Сучасне мистецтво джіу-джитсу включає прийоми, які можна використовувати в реальній ситуації, оскільки воно засноване на техніці ведення бою в будь-яких умовах з будь-яким супротивником. У нім використовуються кидки, захоплення і задушення, а бій ведеться до повної перемоги над супротивником.

http://www.skadovsk.com/gumanitar_zdorovya_stan+sport.php


Фото:

Нашi партнери