У МДЦ «Артек» завершився III фінал Всеукраїнського спортивно-масового свята серед дітей «Олімпійське лелеченя»

7 червня у Міжнародному дитячому центрі «Артек» завершився III фінал Всеукраїнського спортивно-масового свята серед дітей «Олімпійське лелеченя», яке ініційовано президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою.

27 найкращих команд з усієї України протягом тижня визначали найспортивніший клас країни у 4 конкурсах: презентація команди, естафета, олімпійська вікторина та рухлива гра.

«Олімпійське лелеченя» - це не лише змагання, де кожен учасник може проявити свої фізичні, інтелектуальні та творчі здібності, це ще справжня школа дружби, командного духу та олімпійських цінностей.

Кожен артеківський день разом з дівчатами та хлопцями проживали уславлені спортсмени - Олімпійські чемпіони Олександр Усик (бокс), Ірина Мерлені (вільна боротьба), Інна Осипенко-Радомська (веслування на байдарках), Юрій Чебан (веслування на каное), Олексій Торохтій (важка атлетика) та призери Ігор Марія Рємєнь, Олеся Повх, Олена Петрова (біатлон), Анна Сорокіна (стрибки у воду), Олена Пахольчик (вітрильний спорт) та інші.

Зіркові олімпійці проводили ранкові гімнастики, майстер-класи, під час яких ділилися корисними порадами та спортивним досвідом.

Не дивлячись на те, що головною метою даного проекту не є змагальна складова, а залучення дітей до олімпійських цінностей, все ж таки у кожному конкурсі були свої переможці, але не переможені.

Почесне третє місце у змаганнях з артболу, яке так полюбилося «лелеченятам», зайняла команда Сумської області. Друге місце посіли представники Донецької області, а чемпіоном цього року стала команда Дніпропетровської області.

У творчому конкурсі малюнків журі відало перевагу Кіровоградські області. Також були відзначені роботи севастопольців та представників Харківщини.

Кіровоградська область разом з Рівненською областю поділили третє місце у конкурсі стінгазет. Друге та перше дісталося відповідно – Хмельницькій та Київській областям.

Призерами конкурсу «Олімпійська листівка» стали: Закарпатська та Луганська області (3 місце), команда Донеччини (2 місце) і Хмельницька область (1 місце). Спеціальний приз за креативність отримала команда Закарпаття.

За словами директора Олімпійської Академії України Валентини Єрмолової з кожним роком рівень майстерності зростає, і діти, і викладачі більш старанно й відповідально відносяться до вимог конкурсів по пошуку нових цікавих ідей.

Не залишилися без пам'ятних подарунків і учасники команди міста Сочі, які цього року активно долучились до «Олімпійського лелеченя».

Всі подарунки роздані, переможці нагороджені тож «Олімпійське лелеченя»-2013 попрощалося з «країною дитинства», щоб вже наступного року знову зустрітись на фіналі вже IV Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя».

Довідково. Херсонську область у цьому святі представляла команда  Херсонської гімназії № 6, які у загальнокомандному заліку зайняли 5 місце.

За матеріалами НОК України


Фото:

Нашi партнери