Вадим Сисюк: "Проведення чемпіонату Європи зі змішаних єдиноборств ММА сприятиме розвитку і популяризації цього виду спорту в Україні"

13 червня 2013 року в Міністерстві молоді та спорту України відбулася прес-конференція, присвячена проведенню в столиці чемпіонату Європи зі змішаних єдиноборств (ММА).

Вітаючи учасників прес-конференції, заступник Міністра молоді та спорту Вадим Сисюк зазначив, що проведення в Україні цього турніру – важлива подія для спортсменів всього континенту.

За словами Вадима Сисюка, участь у чемпіонаті візьмуть близько 150 бійців із 26 країн світу.

"Зараз ММА мають позитивну динаміку розвитку. Майже щотижня в Україні відкриваються нові клуби з цього виду спорту, до яких приєднуються багато атлетів, і вони хочуть брати участь у турнірах за правилами змішаних єдиноборств", – наголосив заступник Міністра.
Вадим Сисюк також повідомив, що сьогодні в усіх регіонах України змішаними єдиноборствами займаються більше 3 000 осіб різних вікових категорій. Представництва ММА є в кожному регіоні нашої країни.

Вадим Сисюк висловив переконання, що проведення чемпіонату Європи зі змішаних єдиноборств ММА в нашій державі сприятиме подальшому розвитку і популяризації цього виду спорту в Україні.

Багаторазовий чемпіон світу з ММА, почесний президент Всесвітньої асоціації ММА (WMMAA) Федір Ємельяненко зазначив, що змішані єдиноборства ММА є доступним видом спорту, яким може займатися кожна молода людина.

"Єдиноборства включають більше 60 видів різноманітних бойових технік, практично всі види бойових дисциплін. Сьогодні це один із найшляхетніших видів спорту, який вимагає від спортсмена універсальності", - зауважив Федір Ємельяненко.

Участь у прес-конференції також взяли голова комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, перший віце-президент Всесвітньої асоціації ММА (WMMAA), президент Ліги змішаних єдиноборств України Дмитро Христюк.

Додамо, що 15 червня 2013 року в Києві відбудеться чемпіонат Європи зі змішаних єдиноборств ММА. У турнірі візьмуть участь спортсмени з Азербайджану, Грузії, Білорусі, Болгарії, Словаччини, Нідерландів, Македонії, Австрії, Південної Кореї, Туреччини, Молдови, Казахстану, Чехії, Іспанії, Швейцарії, Італії, Латвії, Греції, Хорватії, Румунії, Бельгії, Франції, Узбекистану, Таджикистану, Росії та України.


Фото:

Нашi партнери