Херсонське вище училище фізичної культури Херсонської обласної ради

73000, м. Херсон, вул. Петра Калнишевського (Чекістів), 2а

В.о. директора - Суз Валентин  Васильович
 


(0552) 42-28-10,, 42-28-08, е --mail: snvksp@gmail.com

Види спорту
Академічне веслування
Боротьба вільна, греко-римська
Важка атлетика
Веслування на байдарках та каное
Гандбол, пляжний гандбол
Гімнастика спортивна
Стрибки на батуті
Легка атлетика
Теніс настільний
Стрільба кульова

Херсонське вище училище фізичної культури Херсонської обласної ради забезпечує розвиток спортивних здібностей та обдарувань дітей і молоді з метою підготовки спортсменів до національних збірних команд України з видів спорту та е суб'єктом освітньої діяльності, яка здійснюється з метою задоволення освітніх потреб особи, суспільства, держави.

Херсонська ВУФК засновано наказом Міністерства освіти України (наказ № 5/1258 від І5 серпня 1988 року). З дня заснування закладом жо 27 листопада 2015 року керував  Леонід Миколайович Барбін - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, повний кавалер ордена "За заслуги", почесний громадянин м. Херсона.

17 грудня 2015 року призначено нового директора закладу  - Кучера  Володимира Петровича. У липні 2017 рокуі виконуючим обов’язки директора став  Сух Валентин Васильович, депутат Херсонської міської ради.

Училище  має свою спортивну базу, до складу якої входять: 
-  універсальний зал 5Іх24 м
- гімнастичний зал 36 х 12 м
- спеціалізований зал боротьби 24 х 12 м
- малий борцовський зал 18 х 9 м
- зал ЗФП 18 х 9 м
- стрілецькі тири 2 шт х 50 м з галереями
- тир пістольний 1штх 25 м
- спеціалізований зал н/тенісу 24 х 12 м 

 Більш детальніше на сайті: http://vufk-kherson.com.ua/index.php?page=1  

 

 

Станом на 2018 рік  в ХВУФК працюють  11 відділень з видів спорту: веслування академічне, веслування на байдарках і каное, гандбол, боротьба вільна, легка атлетика, важка атлетика, кульова стрільба, гімнастика спортивна, стрибки на батуті, теніс настільний, бокс, додатковий контингент (дзюдо, тхеквандо).

Навчаються і вдосконалюють спортивну майстерність у закладі 414 учнів. Навчально-тренувальний процес здійснюють 86 вчителів фізичної культури, з яких 9 – заслужені працівники фізичної культури і спорту України, 25 – заслужені тренери України. За час своєї роботи училище підготувало 8 заслужених майстрів спорту України, 46 майстрів спорту України  міжнародного класу, близько 430 майстрів спорту України.

Починаючи з 1992 року, вихованці училища гідно представляють  Україну і Херсонщину на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Серед найвідоміших випускників - дворазова чемпіонка ХХV Олімпійських ігор 1992 року в Барселоні  зі спортивної гімнастики Тетяна Лисенко,
срібний та бронзовий призер ХХVІІ Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї зі спортивної гімнастики Олександр Береш.

На ХХVІІІ ОЛімпійських іграх 2004 року в Афінах золоті нагороди здобули Юрій Білоног (легка атлетика) і Юрій Нікітін (стрибки на батуті), бронзові медалі у складі національної збірної команди України з гандболу вибороли три вихованки училища - Анастасія Бородіна, Марина Вергелюк і Ірина Гончарова.

У 2012 році на ХХХ ОЛімпійських іграх 2012 року в Лондоні взяли участь 10 спортсменів-випускників училища, а саме: Андрій Приведа, Олександр Коновалюк, Дмитро Міхай та Артем Морозов (веслування академічне), Андрій Проценко та Ірина Новожилова (легка атлетика), Дар’я Тихова (стрільба кульова), Павло Іщенко (бокс), Юрій Нікітін (стрибки на батуті) і Ярослав Жмуденко (теніс настільний)

У 2014 році чемпіонами світу з веслування академічного стали Дмитро Міхай, Артем Морозов, Катерина Морозова,  а Валентин Ковтун - чемпіоном Європи з веслування академічного у Бельгії. Бронзову нагороду на ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх в Нанкіні з боротьби вільної серед дівчат завоювала Олена Кремзер. Андрій Проценко - призер чемпіонатів світу та Європи 2014 року у стрибках у висоту.

Кандидатами на участь у ХХХІ Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро у складі національної збірної команди України були  вихованці училища: Ганна Козенко, Надія Чібісова, Надія Єфімчук, Олексій Пономаренко, Дмитро Чумак, Микита Прошинський (важка атлетика),  Андрій Проценко і Андрій Гречковський (легка атлетика), Анастасія Павлова (стрільба із лука), Павло Іщенко (бокс); Максим Волянський і Микола Просторов (стрибки на батуті),  Ярослав Жмуденко (настільний теніс), Дмитро Міхай і Артем Морозов (веслування академічне).

Липень 2018


Як знайти:

Просмотреть херсон везом на карте большего размера

Фото:

Нашi партнери