Скадовський майстер-клас від чемпіонів України з хортингу для дітей

У рамках нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» на території Скадовського району запроваджено проведення тематичного Тижня залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом.

Так, 17 червня 2013 року на базі відпочинку «Білі крила» Херсонської загальноосвітньої школи-інтернату був проведений масовий захід по знайомству з новим українським національним видом спорту – хортингом.

На чолі з тренером Лазурненського бійцівського клубу «Maximus» Георгієм Аракеловим приїхали найкращі представники його команди – чотири чемпіони України та навіть чемпіонка світу Єлізавета Савіцина.

Спортсмени презентували свою майстерність на показовому виступі та провели майстер-класи для бажаючих дітей та підлітків.
Новий вид спорту приємно вразив глядачів,  про що свідчить активна участь, зацікавленість до оволодіння  бійцівським прийомама та запрошення приїхати ще, адже діти відпочивають тут майже все літо.

Довідка. Слово «Хортинг» походить від назви славетно відомого в світі острова Хортиця, де була розташована і діяла Запорізька Січ, яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу.  Хортинг - є визнаним видом спорту та змішаним одноборством, в якому дозволені всі природні прийоми (бої без правил). Основна мета хортингу – популяризація та підвищення ролі фізичної культури і спорту, патріотичне виховання, залучення дітей та юнацтва до здорового способу життя, відволікання від шкідливих звичок, виховання особистості в дусі добропорядності, патріотизму та любові до Батьківщини.
В Міжнародних правилах хортингу є декілька відокремлених різнопланових розділів змагань, основним з яких є двораундовий комплекс спортивного поєдинку, який дозволяє охопити весь природний арсенал прийомів самозахисту людини, які включені у спортивну змагальну програму.
Даний вид спорту, як спортивне єдиноборство, сформувався в результаті узагальнення багаторічного досвіду та творчих винаходів тренерів, вчених, спортсменів України, а з розвитком і багатьох інших країн світу, які збагатили техніку хортингу, привнесли в неї найбільш ефективні і раціональні прийоми, об'єднав свої кращі досягнення у єдиноборствах.
 Таким чином, хортинг є представником нового напрямку комплексного змішаного єдиноборства у світі (ММА - HORTING, MIXED MARTIAL ART - HORTING).

http://www.skadovsk.com/index.php


Фото:

Нашi партнери