Олімпійський день - 2013 у Херсоні. Історія – є, Майбутнє – твоє!

З метою реалізації завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя, 20 червня  у парку ім. Леніна в м. Херсоні відбулися легкоатлетичні змагання, присвячені Олімпійському дню та 100-річчю олімпізму в Україні.

Організатори спортивного свята - Департамент освіти і науки, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації,  обласне відділення Національного олімпійського комітету України та  обласний центр фізичного здоров"я населення  "Спорт для всіх".

В урочистому відкритті заходу взяли участь директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Яценко, голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету, чемпіон XXІІ Олімпійських ігор 1980 року в Москві з веслування  на байдарках і каное Сергій Пострєхін, заступник голови Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету, срібний призер ХХIV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі  з веслування  на байдарках і каное Сергій Кірсанов, срібний призер ХХІV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі з академічного веслування Павло Гурковський,  бронзовий призер  ХХІV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі з академічного веслування  Олександр Марченко, голова Херсонської обласної організації ФСТ «Спартак», депутат обласної ради Олександр Маломуж, декан факультету фізичного виховання і спорту Херсонського державного університету Борис Кедровський  та відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Оксана Вацеба.

З привітальним словом  виступили директор Департаменту освіти  і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Яценко та  голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету Сергій Пострєхін, які  подякували усім бажаючим за участь та побажали успіхів не лише у спорті, але й у житті.

Цьогорічний олімпійський забіг був особливим – 100 років тому  в Києві відбулась Перша Всеросійська олімпіада. З цей час в Україні значно збільшилась кількість прихильників здорового способу життя та олімпійського руху.

Першими  «олімпійську стадію» (192 м) разом з Андрієм Яценком подолали почесні гості, учасники і призери Олімпійських ігор, ветерани спорту і наймолодша учасниця забігу Даринка Кірсанова.

У легкоатлетичних забігах взяли участь вихованці дитячо-юнацьких спортивних  шкіл м. Херсона, учні навчальних закладів та любителі здорового способу життя. Загальна кількість учасників - понад 400 осіб.

У  рамках заходу студенти четвертого курсу факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету провели серед учасників змагання з «квесту», набивання м’ячів, стрибках на скакалках та конкурс малюнків на асфальті на спортивну тематику.

По завершенню  символічних змагань всіх учасників чекали призи  і подарунки, можливість отримати автографи та фото на пам’ять від чемпіона та призерів Олімпійських ігор.

Фотозвіт детальніше у розіділі  "Фотогалерія" http://sportforall.info/gallery/38         


Фото:

Нашi партнери