Тиждень фізичної культури і спорту в Херсонській області

У рамках Тижня фізичної культури  і спорту, який проходить в області  з 17 по 23 червня на виконання стратегічних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича щодо залучення дітей та молоді до занять фізичною культурою та спортом, популяризації здорового способу життя Департаментом освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації заплановано та проведено ряд заходів.

З 17 по 19 червня 2013 року забезпечено проведення у позаміських дитячих оздоровчих таборах області заходів фізкультурно-оздоровчого комплексу «Олімпійське літо», програми з навчання плавання на відкритій воді «Школа плавання». 

Так, в дитячих оздоровчих таборах «Чайка» та «Прибрежний» (смт Лазурне, Скадовський район)  для  відпочиваючих дітей були проведені легкоатлетичні змагання  «Веселі старти» та змагання з дартсу, в яких взяли участь  близько 270 осіб. Діти змагались у естафетах «Баскетболіст», «Стрибки в мішку», «Переправа», «Хокеїст», «Футболіст», «Перетягування канату», а також у спортивній вікторині. Також  для юних відпочиваючих таборів організовано заняття «Школи плавання», при проведенні якої під керівництвом інструкторів з плавання вони опановують навички безпечного перебування на воді, проходять початкову підготовку з плавання.

20 червня на базі комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної» майстерності Херсонської обласної ради (м. Херсон, вул..М.Фортус, 38) проведено  відкрите тренування вихованців ДЮСШ, які культивують веслувальні види спорту.

20 червня 2013 року у парку ім. Леніна в м.Херсоні відбулося спортивне свято, присвячено Олімпійському дню та 100-річчю олімпізму в Україні,  а також фестивалю «Молодь за здоровий спосіб життя».
В урочистому відкритті Олімпійського дня взяли участь директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації  Андрій Яценко, голова Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету, чемпіон ХХІІ Олімпійських ігор 1980 року в Москві з веслування  на байдарках і каное  Сергій Пострєхін, заступник голови Херсонського обласного відділення Національного Олімпійського комітету, срібний призер ХХІV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі  з веслування  на байдарках і каное  Серій Кірсанов, срібний призер ХХІV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі з академічного веслування Павло Гурковський,  бронзовий призер  ХХІV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі з академічного веслування  Олександр Марченко, голова Херсонської обласної організації ФСТ «Спартак», депутат обласної ради Олександр Маломуж, декан факультету фізичного виховання і спорту Херсонського державного університету Борис Кедровський  та відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Оксана Вацеба.
У легкоатлетичних забігах (дистанція 192 метра) взяли участь вихованці ДЮСШ, учні навчальних закладів, любителі здорового способу життя, всього понад 400 осіб.
У рамках заходу проведено конкурс малюнків на асфальті на спортивну тематику серед дітей.

Програма фестивалю «Молодь за здоровий спосіб життя» включала  «квест» – «Відповідальність починається з тебе!», канатний лабіринт, вікторини, веселі конкурси та багато подарунків для учасників. У заході взяли участь понад 200 осіб.

З 19 по 23 червня у м.Скадовську відбудеться першість з дзюдо та боротьби греко-римської Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»  серед юнаків та дівчат «Хто ти, майбутній Олімпієць?» 

А з 22 по 23 червня у на базі фізкультурно-реабілітаційного комплексу «Інваспорт» (м. Херсон, 3-й затон р.Дніпро,) заплановано проведення обласної спартакіади серед збірних команд галузевих профспілок та міських рад Херсонської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».
На виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 26 квітня 2013 року № 77-д щодо проведення в області спортивних заходів, присвячених Всеукраїнському Олімпійському дню та 100-річчю олімпізму в Україні відповідна робота проводиться і в районах.


Фото:

Нашi партнери