Визначено склад спортсменів на Олімпійський фестиваль

19 Червня 2013 року став відомим склад  збірної команди України (60 спортсменів)  на XII Європейський юнацький Олімпійський фестиваль, який відбудеться з 14 по 19 липня 2013 року у м.Утрехт ( Королівство Нідерланди). Від Херсонської області  до складу спортсменів включений Гліб Піскунов  (25.11.1998)  із Нової Каховки, який змагатиметься у метанні молота.

Весь склад команди http://noc-ukr.org/news/7572/

Довідка. З 14 по 19 липня в голландському Утрехті стартує XII літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ).
Понад 3000 юних спортсменів віком від 13 до 18 років з усієї Європи візьмуть участь у змаганнях з 9 видів спорту: легкої атлетики, баскетболу, велоспорту, гандболу, спортивної гімнастики, дзюдо, плавання, тенісу та волейболу.
Українські спортсмени у складі 60 чоловік будуть представлені у всіх видах спорту, окрім ігрових.
Зазначимо, що на XI ЄЮОФ в 2011 році в турецькому Трабзоні наші атлети здобули 15 нагород і посіли 3 загальнокомандне місце серед 49 країн-учасниць
ЄЮОФ нічим не відрізняється від Олімпійський ігор. Адже окрім олімпійської атмосфери, яку відчувають юні спортсмени – починаючи від екіпіровки і закінчуючи церемонією нагородження, тут присутні всі традиційні атрибути Ігор – естафета вогню та його запалення, підняття прапора, церемонія відкриття та закриття Фестивалю тощо.
Нагадаємо, що в 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, який на той час очолював Європейські Олімпійські Комітети, було прийнято рішення про проведення один раз на два роки зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських днів (ЄЮОД). Саме так вперше називалися змагання молодих атлетів. Нині – Європейський юнацький олімпійський фестиваль став головним стартом для юних спортсменів континенту.
Не дивлячись на те, що Фестиваль має коротку історію, але вже зумів довести свою значимість. Аналізуючи склад учасників ЄЮОФ, можна простежити таку тенденцію, що більшість згодом потрапляє в основні збірні своїх команд і успішно виступають на Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.
В різні роки у ЄЮОФ брали участь чотириразова Олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова (Україна) та триразовий Олімпійський чемпіон Пітер Ван ден Хугенбанд (Нідерланди), дворазова Олімпійська чемпіонка з лижних гонок Крістіна Шмигун (Естонія), Олімпійські чемпіонки з легкої атлетики Габріела Сабо (Румунія), Кароліна Клюфт (Швеція), з тенісу Жюстін Енен-Арденн (Бельгія), багаторазова призерка Олімпійських ігор Євгенія Раданова (Болгарія) та багато інших.

За матеріалами НОК України.


Фото:

Нашi партнери